Idegenben játszanak női kézi kupacsapataink

2011.02.03. 12:48

Nehéz idegenbeli meccsek várnak szombaton az európai női kézilabdakupákban érdekelt magyar csapatokra. A Bajnokok Ligája középdöntőjének nyitókörében a Győr az orosz Volgograd otthonában lép pályára. Ebben a csoportban szerepel még a norvég Larvik és a német HC Leipzig is. A magyar bajnok szeretne az elődöntőt érő első vagy második helyen végezni, így előbb-utóbb idegenben is kell pontot szereznie.

A válogatott játékosokkal teli Leipzig abból a szempontból is különleges ellenfél lesz a csoportsorozatban, hogy a magyar és a német válogatott júniusban vb-selejtezőn találkozik majd. A Larvik ugyanakkor iszonyú erős, több olimpia, világ- és Európa-bajnok játszik itt, és nem lenne meglepő, ha a dán gárda és az ETO között dőlne el a csoportelsőség kérdése.

A KEK-ben az FTC a nyolcaddöntő a lehető legnehezebb ellenfelét, a dán Viborgot kapta. A zöld-fehérektől bravúr lenne a továbbjutás. A Viborg a Bajnokok Ligája utolsó két kiírásában diadalmaskodott (2009-ben éppen a Győrrel szemben), ám mostanra valamelyest meggyengült, és a BL-ből került át ebbe a sorozatba. Az FTC-ben több játékos sérült vagy beteg, vagy pedig éppen kilábalt a betegségéből, sérüléséből. Az európai porondon érdekelt még a Syma-Vác, amely az EHF Kupa nyolcaddöntőjében a norvég Byasennel találkozik majd. Ennek a párharcnak mindkét összecsapását Magyarországon rendezik a jövő hét végén.

A magyarok hétvégi programja

Szombat

Női BL, középdöntő, II. csoport, 1. forduló:

Dinamo Volgograd (orosz) - Győri Audi ETO KC 12:00

Leipzig (német)-Larvik (norvég) 15:00

Női KEK, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

Viborg (dán) - FTC-Rail Cargo Hungarian 15:00