Nagyon kikapott, de BL-csoportelső a Győr

2011.03.20. 20:14
A Győri Audi ETO KC hazai pályán 24-18-ra kikapott a norvég Larviktól a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének zárófordulójában, ennek ellenére csoportgyőztesként került a négy közé.

A győriek azzal a tudattal léphettek pályára, hogy egy nyolcgólos vereséggel is megnyerik csoportjukat.

Rémálomszerűen kezdődött az meccs, a norvégok gyors indítások után egy 4-0-ás rohanással kezdtek. Konkoly Csaba együttese összekapta magát, és egyenlített (5-5). Ekkor újabb hullámvölgy jött (5-8), az időkérésnél a hazai edző a lerohanások elleni védekezésre hívta fel a figyelmet, ám tanácsát nem fogadták meg, a következő idényben már győri játékos Löke ugyanis kétszer is meglógott (6-11). Egy perccel a szünet előtt kettős emberelőnybe került a Győr, így három gólra megközelítette a Larvikot.

A szünet után a lett bírók több győri kiállítással is segítették a norvégokat, a lehetőséget ki is használták a vendégek, és közel kerültek (10-17) a csoportelsőséghez. A magyar csapat tanácstalanul játszott, ám Amorim két gólja friss lendületet hozott (13-19). Öt perccel a vége előtt hat góllal vezetett a norvég csapat, szerencsére a norvégok nem szakadtak bele abba, hogy elérjék a kilencgólos különbséget, így meglett a magyaroknak a csoportelsőség.

A Győr utoljára 2008. november 9-én kapott ki saját csarnokában, akkor a dán Ikasttól.

A másik csoportban a montenegrói Buducnost Podgorica és a spanyol Itxako Navarra küzdött az első helyért, amelyet előbbi szerzett meg, nyolc góllal legyőzte riválisát. A Győr így a második Itxako Navarrával találkozik a folytatásban.

A Győr a másik csoport másodikjával találkozik a folytatásban. Az elődöntő első mérkőzéseit április 9-10-én, a visszavágókat egy héttel később játsszák.

Eredmény

Női BL, középdöntő, II. csoport, 6. (utolsó forduló)
Győri Audi ETO KC-Larvik (norvég) 18-24 (9-12)
magyar gólszerzők: Amorim 5, Bradeanu 4/1, Spiridon 3, Görbicz 2/2, Vérten 2, Mraviková, Orbán 1-1

A csoport másik mérkőzésén, szombaton:
Leipzig (német)-Dinamo Volgográd (orosz) 23-26 (13-12)
A csoport végeredménye: 1. GYŐRI AUDI ETO KC 10 pont, 2. Larvik 10 3. Dinamo Volgográd 4, 4. Leipzig 0
(azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény döntött)