Százhalombattán készül a női kézilabda-válogatott

2011.03.21. 13:22

Hétfőn, kedden és szerdán Százhalombattán edzőtáborozik a magyar női kézilabda-válogatott, amely júniusban az olimpiai részvétel szempontjából is sorsdöntő világbajnoki selejtezőt játszik a német csapattal. Mátéfi Eszter szövetségi kapitány olyan játékosoknak is meghívót küldött, akik régebben - mint például Ferling Bernadett -, vagy még egyáltalán nem - Kisfaludy Anett, Rédei-Soós Viktória, Szarka Adrienn - szerepeltek a felnőtt válogatott címeres mezében.

Sérülés, illetve pihentetés miatt többek között Bódi Bernadett, Kovacsicz Mónika és Pálinger Katalin ezúttal nem vesz részt a közös munkában. A vb-selejtező első mérkőzését egy később kijelölendő német városban rendezik június 4-én vagy 5-én, a visszavágóra pedig 11-én Győrben kerül sor. A párharc győztese vehet részt a december 3. és 16. közötti olimpiai selejtezős brazíliai vb-n, míg a vesztes biztos lemarad a 2012-es londoni játékokról.

A magyar válogatott százhalombattai kerete

Kapusok: Herr Orsolya (Syma-Vác), Pastrovics Melinda (FTC-Rail Cargo Hungaria), Triffa Ágnes (DVSC-Korvex)

Jobbszélső: Csáki Viktória (DVSC-Korvex)

Jobbátlövők: Bulath Anita (DVSC-Korvex), Hornyák Ágnes (Győri Audi ETO KC), Rédei-Soós Viktória (Syma-Vác)

Irányítók: Ferling Bernadett (Dunaújváros Regale Klíma), Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Beállósok: Kisfaludy Anett (ÉTV-Érd), Szabó Valéria (DVSC-Korvex), Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Balátlövők: Szekeres Klára (Budapest Bank-Békéscsaba), Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Balszélsők: Szarka Adrienn (FTC-Rail Cargo Hungaria), Vérten Orsolya (Győri Audi ETO KC)