Pálinger cáfolja a bizalomvesztést

2011.04.28. 11:54

A németek elleni, létfontosságú világbajnoki selejtezőre készülő női kézilabda-válogatott a hétvégi Batta Kupán simán kikapott Brazíliától, legyőzte a hollandokat, ezzel harmadik lett.

Az Eb-nyolcadik hely után Mátéfi Eszter szövetségi kapitány helyén maradhatott, beszámolóját elfogadta az elnökség, pedig már akkor is érezhető volt, sokan nem szeretik, nem hisznek benne.

Mocsai Lajos, a férfiak szakvezetője a kézi.hu-nak elismerte, néhány játékos megkereste, de nem nevesítette őket. A megkeresés még decemberben, a csalódást keltő Eb után történt. Akkor, amikor kiderült, hogy a németekkel fontos vb-selejtezőt játszik a csapat, és már akkor is közölte: a kérés teljesítése több okból is lehetetlen.

"Amikor egy éve átvettem a férfi válogatottat, hasonló volt a helyzet. Rosszul szerepeltünk az Eb-n, és várt ránk egy fontos vb-selejtező. Decemberben néhány játékos felhívott, lennék-e én a kapitány. Már akkor közöltem, hogy ez lehetetlen. Egyrészt a férfi válogatottal júniusban két Eb-selejtező vár ránk, másrészt az MKB Veszprémnél is vannak fontos feladatok".

"A szövetség elnöksége megerősítette posztján Mátéfi Esztert, és elfogadta a programját. Ezt mindenkinek tiszteletben kell tartania. Amit én javasoltam a kapitánynak, hogy az edzői stábját egészítse ki a nemzetközi tapasztalattal rendelkező Kovács Péterrel."

A szövetség elnöke, Sinka László egyelőre nem reagált. Vass Sándor alelnök az MR Krónikájában így fogalmazott. "Nincs kommentárom hozzá, ha Mocsai úrnak érkezett ez az ajánlat. Nem hiszem el, hogy Mocsai úr álláshalmozó. De ha az lenne, akkor van egy-két jó ajánlatom, hogy mihez keresnek még munkaerőt. Mocsai Lajos helyében én ezt egyszerűen visszautasítottam volna, hogy ilyennel egyáltalán meg merik keresni őt. Ha egyáltalán megkeresték, vagy pedig ez egy kacsa."

Ha a válogatott a június eleji vb-selejtezőn nem győzi le a németeket, és nem jut ki a brazíliai vb-re, akkor az olimpiáról is kénytelen lemondani, pedig éremesélyesnek tekinthető.

Pálinger Katalin az MTI-nek a következő nyilatkozatot tette: "valamennyi válogatott társam nevében teljes mértékben elhatárolódom. Nehezemre esik megérteni, kinek lehet érdeke a létfontosságú világbajnoki selejtezők előtt zavart kelteni a csapaton belül, de egyértelműen kijelenthetem, hogy a válogatott játékosok mindannyian Mátéfi Eszter szövetségi kapitány mögött állnak, akinek személyét és szakmai hozzáértését maximálisan elfogadjuk. Hiszünk benne, hogy Mátéfi Eszter vezetésével egységes csapat lép majd pályára a németek elleni kulcsfontosságú meccseken és hiszünk a győzelemben."