Nagy Lászlóék kivágták a BL-címvédőt

2011.05.01. 20:17
Két spanyol és két német a négyes döntőben, de csak egy csoportelső. A Barcelona favorit lett itt is.

A kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőiben a spanyol Ciudad Real és a német Hamburg már az első meccs tizennégy gólos győzelme után biztosította a helyét a kölni négyes döntőben.

Mindkét csapat 38-24-re nyert, a Hamburg hazai pályán verte az orosz Csehovot, a Ciudad ugyanilyen arányban nyert Flensburgban.

A visszavágón a Hamburg döntetlenezett (37-37), a Ciudad azt is megengedhette magának, hogy 22-21-re kikapjon.

A másik két párban hatalmas csata volt, a német Löwen idegenben kilenc góllal (35-26) verte a francia Montpellier-t, pedig a félidőben még kétgólos hátrányban volt. A Löwen az első meccsen 29-27-re kikapott, de a hajrában esélye sem volt a franciáknak.

A legnagyobb meccset a tavalyi döntő ismétlése hozta, és a hazai kétgólos győzelem (27-25) után a Barcelona Kielben hárommal nyert. Nagy László négy gólt lőtt. A végeredmény 36-33 lett, de a katalánok többször is vezettek nyolc góllal.

A négyes döntőt május utolsó hétvégéjén rendezik. A Barcelona mostantól favorit, most látszik igazán, milyen szerencsétlen volt a Veszprém sorsolása, amelyik hazai pályán ugyan néggyel verte a katalánokat, idegenben héttel kikaptak.

A négyben csak egy csoportelső van (Ciudad), a Löwen és a Barcelona abból a csoportból került a döntőbe, amelyiket a Kiel nyert meg.