Hugó
-6 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

Nevezd meg, Lajos, ki keresett meg!

2011.05.02. 14:32 Módosítva: 2011.05.02. 14:34

A férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Mocsai Lajos a múlt héten arról beszélt, a sikertelen Eb-szereplés után megkeresték őt a női kézilabda válogatott tagjai. Mocsai közölte, lehetetlen, amit kérnek, de nem nevezte meg, kikkel beszélt.

Pálinger Katalin csapatkapitány cáfolta, hogy nem bíznak a mostani kapitány Mátéfi Eszterben, most pedig nyílt levelet küldött Mocsainak: szeretnék tudni, kik voltak a telefonálók.

Tisztelt Kapitány Úr, Kedves Lajos!

Mi, a magyar női kézilabda-válogatott játékosai döbbenten értesültünk róla, hogy a keret néhány tagja tavaly decemberben megkeresett, és arra kért, vedd át a női válogatott irányítását. A felvetést indokolatlannak és érthetetlennek, az eljárás módját megengedhetetlennek tartjuk, ebben mindannyian egyetértünk, legalábbis az elmúlt napokban egymás között folytatott személyes és telefonbeszélgetésekből ez derült ki. Aki Téged megkeresett, az velünk semmiben sem egyeztetett, a kilétét sem fedte fel azóta sem.

A helyzet feloldásában csak Te segíthetsz, azzal, ha megnevezed, ki vagy kik környékeztek meg Téged az ajánlatukkal. A helyzet gyors és teljes tisztázása a játékosok és Mátéfi Eszter szövetségi kapitány, a női válogatott, így az egész sportág érdeke. Ezért ismételten és tisztelettel kérünk, oszd meg a nyilvánossággal és velünk, kik voltak azok, akik arra kértek, vedd át a női válogatott irányítását, mi pedig a név, illetve nevek ismeretében levonhatjuk a szükséges konzekvenciákat.

Üdvözlettel:
A Magyar Női Kézilabda Válogatott minden jelenlegi tagja nevében, Pálinger Katalin csapatkapitány

Mocsai: Nem adok ki neveket

Mocsai Lajos hétfőn délelőtt, budapesti sajtótájékoztatón - vagyis a női válogatott levele előtt - úgy foglalt állást, hogy neveket ne várjanak tőle, mert egyetlen tanítványát sem árulja el. "Fenntartom azt, hogy a magánbeszélgetéseim szereplőit nem adom ki, még nyílt levélre reagálva sem. Az álláspontom ugyanaz, mint a délelőtti sajtótájékoztatón, ezzel a magam részéről lezártnak tekintem az ügyet. Véleményem szerint ki kellene vizsgálni, hogy kinek, mely fórumnak áll érdekében a női válogatott körüli zavarkeltés."