Krisztina
19 °C
25 °C

Nem lep meg, ha Puyol hív a döntő után

2011.05.27. 12:22
A 30 éves Nagy László 2005-ben megnyerte már a Bajnokok Ligáját, tavaly elveszítette a döntőt, de akkor még nem volt csapatkapitány. A spanyol sajtó Puyollal közös cikket írt róla.

A barcelonai futballistákat egy, a kézilabdázókat két meccs választja el attól, hogy Európa legjobbjai legyenek.

000 Par2256708

A kézisek ugyan csak a harmadik helyen jutottak tovább a csoportjukból, de utána kiütötték a Veszprémet, majd a tavalyi győztes Kielt kettős győzelemmel búcsúztatták. Szombaton a német Löwent kell legyőzniük, majd jöhet a másik ágról a Ciudad vagy a Hamburg.

„Természetesen kevés boldogabb ember lenne nálam a világon, ha vasárnap este fél nyolc körül a kezemben lehetne a kupa, de ne szaladjunk annyira előre, mert a döntőt csak úgy lehet megnyerni, ha bejutunk oda” – kezdte Nagy László, a Barcelona csapatkapitánya.

Út a döntőig

Csoportmeccsek:
Barcelona-Löwen 30-31
Kiel-Barcelona 28-28
Celje-Löwen 28-32
Barcelona-Celje 44-33
Löwen-Chambery 37-22
Kielce-Löwen 23-23
Chambery-Barcelona 27-26
Kielce-Barcelona 26-33
Kiel-Löwen 30-27
Löwen-Kiel 30-30
Barcelona-Kielce 28-28
Löwen-Celje 33-32
Barcelona-Kiel 32-29
Löwen-Barcelona 38-38
Löwen-Kielce 29-27
Barcelona-Chambery 38-23
Chambery-Löwen 32-27
Celje-Barcelona 27-30
Egyenes kiesés szakasz
Barcelona-Veszprém 28-21, 26-30
Löwen-Zagreb 28-31, 27-27
negyeddöntő:
Barcelona-Kiel 27-25, 36-33
Montpellier-Löwen 29-27, 26-35

Megerősítette, különleges a város hangulata így, hogy két barcelonai szakosztály is döntőt játszhat. Az El Mundo Deportivo közös cikket írt róla és Puyolról, hiszen mindkét kapitánynak ugyanaz az álma: a legrangosabb sorozat legjobbja szeretne lenni.

„A foci van előtérben, de a szurkolók többsége tudja, hogy mi is az aranyért harcolunk. Óriási élmény lenne, ha a vasárnap este már rólunk szólna a városban. Puyollal volt egy közös fotózásunk, előtte is találkoztunk már, pontosan képben volt, tudja, hogy újra megnyertük a spanyol bajnokságot, és mit érthetünk el Kölnben. Kötelessége is tájékozottnak lenni, őskatalán, és elvégre mi is ugyanazt a klubot visszük sikerre. Nem vagyunk napi kapcsolatban, de nem érne meglepetésként, ha felhívna a döntő után, és gratulálna” – jelentette ki a több mint tíz éve a katalánoknál játszó Nagy.

„Nem szeretek összehasonlítgatni, nem tudom biztosra mondani, hogy erősebbek vagyunk, mint egy éve, az viszont tény, hogy szeretnénk kijavítani azt a hibát, amit tavaly elkövettünk. Akkor az utolsó tíz percben már nem tudtuk felvenni a versenyt a Kiellel. Nem hiszem, hogy a tavalyi vereségnek mentális vagy fizikai okai voltak, egyszerűen leblokkoltunk a hajrára, a németek ezt látva megrogyasztottak bennünket. Még egyszer nem fordulhat elő, és ha nem fog tükröződni, akkor akár nyerhetünk is” - érzékeltette a válogatottságot lemondó Nagy.

A balkezes átlövő úgy gondolja, a védekezésen múlik, melyik csapat lesz a legjobb a négyből, jóllehet a Barca lőtte eddig a legtöbb gólt a sorozatban, 444-et.

„Nem udvariasságból mondom, de négy azonos tudású csapat jutott a legjobb négy közé. Nem tartom magunkat favoritnak. Ha a védekezésünk jól működik, és masszív, karakteres lesz, emellett pedig meglesz a megfelelő kapusteljesítmény is, bizakodhatunk. Nagyon fontos, hogy támadásban kevés eladott labdánk legyen, és kevésszer rohanjanak le. Megvan a csapatunk sebessége, ezt láthatták Veszprémben is, a nagy iram nem viselt meg bennünket, és végig hittünk abban, hogy a kilencgólos hátrány ellenére is képesek vagyunk visszajönni. A Löwent nem tudtuk verni idén eddig, de ez külön motivációt nem ad, épp eléggé becsvágyóak vagyunk enélkül is. Ellenük sem követhetjük el azt a hibát, hogy elengedjük őket nyolc góllal, mint a mannheimi meccsen tettük. Onnan ugyan még visszahoztuk döntetlenre, és az is lehet, hogy a németek időn túl egyenlítettek, de egyszerűen megengedhetetlen, hogy most nagy előnyt adjunk nekik."

Nagyékat nem csapja be, hogy a Löwen kedden - pár játékosát pihentetve - bajnokin kikapott a Gummersbachtól nyolc góllal.

„Úgy fogunk nekik menni, hogy a legjobb összeállításban játszanak, Cupic tizenötöt lőtt nekünk októberben, figyelnünk kell rá. Úgy kell odaállnunk, hogy a kapuban a legjobb formában lévő Szmal vagy Fritz van. Pontosan tudjuk, hogy mostanában egyiknek sem megy annyira, nyilván nem szeretnénk, ha élete meccsét épp ellenünk játszaná.”

A Barcelonában nagy formában véd idén a svéd Sjöstrand, a veszprémiek az első meccsen tíz percen át mindössze egy gólt dobtak neki. A katalánoknál 16 klasszis van, van olyan formációjuk, amikor védekezésből támadásba csere nélkül is át tudnak menni, de az a gyakoribb, hogy Jernemyr beáll Nagy mellé a védelem tengelyébe.