Óriási a baj, ha nem nyerünk hárommal

2011.06.11. 12:02

Ha csak az eredményt nézzük, a kétgólos németországi vereséggel (24-26), a női kézilabda-válogatott teljesítette a minimális célt egy hete, reális esélye van a továbbjutásra a vb-selejtezőben.

Árnyalja a képet, hogy 13-11-es vezetésnél, a második félidő elején emberelőnyben támadva olyannyira elfogyott az ötlet, hogy passzívvá vált a játékunk. A folytatásban sem került vissza a csapatba Tomori valamint Zácsik, akik meglendítették a csapatot az első félidőben.

Mátéfi Eszter kapitány olyan magyarázatot adott, hogy előre eltervezte a cseréket, de olyan érzésünk volt, hogy a meccs nem zavarta, tartotta magát eredeti elképzeléséhez. Talán nem fizetünk nagy árat ezért a görcsös ragaszkodáshoz, és itthon sokkal jobban variálja a csapatot, mint egy hete.

A tét hatalmas, ha nem jutunk ki a világbajnokságra, oda az olimpia is. 1993 óta valamennyi vb-n ott vagyunk, 1996 óta valamennyi olimpián.

A lányok folyamatosan hangoztatják, mi kell a sikerhez, Pálinger saját magát helyezi előtérbe, mondván jobb kapusteljesítmény kell. Emellett gyorsabban kell játszani, kivált, ha indulni lehet. Átlövésgólt alig lőttünk, Zácsiknak meg kell adni az esélyt.

Szucsánszki Zita
Szucsánszki Zita

Annyi reményünk lehet, a csapat valós tudásának nagyjából az ötven százalékát mutatta, ha ezt csak nyolcvan százalékra sikerül feltornáznia, meglehet az áhított háromgólos különbség.

Ha Pálinger tényleg bombaformában véd, és nem kap 24 gólnál többet, a kétgólos siker is elég, mert az idegenben lőtt gól számít.

A fradisták jó formában vannak, ezt az első meccsen is igazolták, ha másként nem megy, nekik – Vértennel kiegészülve - kell kiharcolniuk a továbblépést.

Pálinger és társai
Pálinger és társai

A németek Győrben is keményen fognak védekezni, ha már építkezni nem tudnak, rombolni fognak, ahogy a Lipcsétől láthattuk valamennyi BL-meccsen. Egy gólt sem fognak könnyen adni, és ha netán öttel vezetünk, akkor sem fogják feladni. Szenvedős meccsre kell készülni, ha nem ekkora lenne a tét, hanem szerényebb, simán hoznánk ezt a meccset.

Annyi mindenesetre jó hír, hogy a német férfi válogatott kijutott a hét közben az Eb-re, így életben tartotta olimpiai esélyeit. Ebből adódóan a német sportdiplomácia talán nem mozgat meg mindent a bíróknál.