DVSC-Fórum a debreceni női kézicsapat új neve

2011.06.27. 12:27

DVSC-Fórum néven kezdi meg a 2011–2012-es szezont a debreceni női kézilabdacsapat; a Fórum Bevásárlóközpont mellett hétfőn a klub megállapodást kötött az Alföld Televízióval is az együttes mérkőzéseinek közvetítésére.

Gellén András többségi tulajdonos a szerződések aláírását megelőző debreceni sajtótájékoztatón elmondta: egy szezonra kötöttek megállapodást a névszponzorral, de a következő idényben eredményeikkel szeretnék letenni az alapjait egy hosszabb távú együttműködésnek. Ezzel kapcsolatban kifejtette: hasonló erősségű kerettel hasonló szereplésben bízik, mint az előző évadban. A csapattól a tavalyihoz hasonlóan ismét BL-csoportkörös szereplést vár - tette hozzá (a női kézilabda BL selejtezőjének sorsolását hétfőn délután tartják).

Gellén András nagyon pozitívnak értékelte az Alföld Televízióval fennálló kapcsolatukat, így szavai szerint nem volt kérdéses, hogy zsinórban a hatodik szezonjukban is megállapodnak a közvetítésről.

Tóthné Budaházi Judit, a televízió ügyvezetője ismertette: az elmúlt szezonban 31 mérkőzést közvetítettek és a tavasszal elindult új hírportájukon (www.hajdupress.hu) elérhető online közvetítések látogatottsága is folyamatosan nő. Mivel a csatorna már digitális csomagban is elérhető, a következő szezontól 12 ezer háztartással több tudja figyelemmel követni a DVSC-Fórum mérkőzéseit - zárta szavait az ügyvezető. Gellén András újságírói kérdésre válaszolva újfent szólt arról, hogy igazságtalannak tartja a sportklubokat érintő támogatási és adózási szabályokat. Megítélése szerint például az utánpótlás támogatására juttatott pénzek könnyen landolhatnak a felnőtteknél és - mint fogalmazott - félő, hogy politikai kapcsolatok függvényében fogják ellenőrizni és bírságolni a klubokat. A többségi tulajdonos megismételte azt is, hogy a válogatott játékosokkal kapcsolatos akciója - amikor nem engedett el két játékost a nemzeti csapat edzőtáborába - figyelemfelkeltés volt a csapatok túlzott adóterhelése ellen.