Külföldi szakember is lehet a női kézilabda-válogatott kapitánya

2011.06.27. 13:53

Akár külföldi szakembert is kinevezhetnek a női kézilabda-válogatottnál, ahol Mátéfi Eszter lemondása után üresedett meg a szövetségi kapitányi poszt - erről Vetési Iván, a hazai szövetség pénteken megválasztott elnöke beszélt.

„A női szövetségi kapitány személyéről augusztus végén, szeptember elején kell döntést hozni, hiszen októberben már tétmérkőzést játszik a válogatott. Azt gondolom, lehet szó külföldi szakemberről is, de nem feltétlenül szeretnék azt. – fogalmazott Vetési a Digisport hétfő reggeli műsorában. - Először is meg kell nézni, hogy kik jöhetnek szóba, kik azok, akik szakmailag megütik azt a szintet, amit elvárunk egy szövetségi kapitánytól. Nekünk azt a jelöltet kell kiválasztani, aki garanciát jelenthet arra, hogy a válogatott minél előbb visszakerül a világ élvonalába. A legfontosabb természetesen a hazai, 2014-es Európa-bajnokságon való szereplés lesz, de jó lenne már a 2012-es Eb-n is a legjobbak közé tartozni.”

Az elnök hozzátette: szeretnének olyan feltételeket teremteni, hogy ne anyagi kérdés legyen a poszt betöltése.

„Ne az legyen, hogy az illető klubedző és a klubjában kap fizetést, és a válogatott irányítását kiegészítő tiszteletdíjért vállalja el.” - hangsúlyozta.

A beszélgetés során szóba került Nagy László is: „A nemzeti válogatottban a legjobbak játszanak, Nagy László az egyik, ha nem a legjobb jobb kettes játékos ma Magyarországon, illetve a világon. Meg kell őt újra keresni, de csak akkor, ha van értelme” - mondta.

A Barcelona átlövője hosszas huzavona után februárban közölte, hogy a jövőben nem kíván a magyar férfi kézilabda-válogatottban szerepelni.