A legkeményebb BL-csoport a Veszprémé

2011.06.28. 11:54
A legutóbbi négyes döntő két csapatát (Löwen, Ciudad Real) kapta a Bajnokok Ligájában az MKB Veszprém.

Kedden az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) bécsi székházában elkészítették a Bajnokok Ligája sorsolását.

A magyar bajnok MKB Veszprém a második kalapba került, az elsőből a legjobb ellenfelet kapta, az orosz Csehovszki Medvegyit.

A harmadikból viszont a legkeményebbet, hiszen a spanyol Ciudad Real jutott Mocsai Lajos csapatának. A Ciudad a Barcelonával szemben bukta el az előző kiírás döntőjét.

A negyedikből is a legerősebb klub érkezett a B-csoportba, hiszen a Füchse Berlin ugyan új szereplője a BL-nek, harmadik volt a Bundesligában, és a legkevesebb gólt kapta.

Az ötödik kalapból a dán Silkeborg érkezett, a hatodikból azonban a szabadkártyást kapta az MKB, amire legnagyobb eséllyel a német Löwen pályázik. (Ha nem, akkor a spanyol Valladolid lehet a befutó.)

Mocsai a következő szezonra az új igazolásokkal egy húsz százalékkal gyorsabb, dinamikusabb csapatot ígért, amelyik védekezésből képes csere nélkül támadásokat vezetni. Ilyés visszatérésével és Schuch érkezésével a válogatott jelentős része a kapitánnyal készül.

A férfiaknál érdekelt másik magyar csapat, a Pick-Szeged is brutális csoportba került, mert a francia Montpellier, az egyre erősödő dán Köbenhavn mellett a német Kielt és a spanyol Leónt is kifogta egy selejtezős (a szlovák Presov vagy a szerb Partizan) mellett.

A válogatottból Mikler, Zubai, Lékai, Törő és a Németországból visszahozott Ancsin Gábor játszik a Szegednél, tehát a válogatott másik része.

A csoportokból négyen jutnak tovább, csoportelső negyedik helyen továbbjutót kap a nyolcaddöntőben, a csoportelsők a nyolc között is védettek, egymással nem játszhatnak.

A Veszprémnek már a csoport második helyéért is nagy bravúrokat kell bemutatnia, az első helyhez pedig legalább egyszer nyerni kellene Németországban vagy Spanyolországban, esetleg a Medvegyinél. Minden eddiginél fontosabb a hazai meccseket hozni, mert ha az itthoni mérleg nem tökéletes, még a negyedik helyért is komolyan kell harcolni.

A nőknél Győri Audi ETO KC Németh András együttesével, az osztrák Hypo NÖ csapatával, a francia Metz Handballal, valamint egy selejtezőből érkező gárdával találkozik a női kézilabda Bajnokok Ligája főtábláján.

A negyedik csatlakozó a 4. számú selejtezőcsoportból érkezik majd, itt a dán Randers HK, a svéd IK Sa:vehof, a norvég Tertnes Bergen, valamint egy előselejtezőből érkező gárda harcol majd a továbbjutásért.