Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Még kijuthatnak a női kézisek az olimpiára

2011.07.03. 13:20

Kisorsolták a Brazíliában december 3. és 18. között megtartott olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság csoportbeosztását. A hatosok kialakítása után a vb-ről lemaradt magyar válogatottnak továbbra is maradt halvány esélye arra, hogy jövő tavasszal indulhasson az olimpiai selejtezőn.

Ehhez az kell, hogy a vb-n egyaránt a legjobb nyolc közé jusson a norvég, a svéd, a román, a dán, a francia, a montenegrói, az orosz és a holland válogatott - ez pedig a sorsolás ismeretében akár meg is valósulhat.

A júniusi vb-selejtezőn a magyarokat legyőző német csapat a norvégokkal, a montenegróiakkal, az angolaiakkal, a kínaiakkal és az izlandiakkal került egy hatosba.

A vb-ről a győztes kvótát szerez az olimpiára (amennyiben az Eb-győztes és már biztos olimpiai induló norvégok nyerik a tornát, akkor az Eb-ezüstérmes svédek is ott lehetnek Londonban),  további hat válogatott (alapesetben a 2-7. helyezettek) pedig részt vehet a 2012 májusában rendezett olimpiai selejtezőn. A selejtezőkön további hat csapat szerepelhet a kontinensek képviseletében.

A vb csoportjai:

A csoport:
Norvégia, Montenegró, Angola, Németország, Kína, Izland

B csoport:
Oroszország, Kazahsztán, Hollandia, Koreai Köztársaság, Spanyolország, Ausztrália

C csoport:
Románia, Franciaország, Brazília, Tunézia, Kuba, Japán

D csoport:
Svédország, Dánia, Horvátország, Argentína, Elefántcsontpart, Uruguay

A csoportok első 4-4 helyezettje jut a nyolcaddöntőbe, az 5-6. helyezettek pedig a 17-24. pozícióért játszanak.