Szerb válogatott átlövővel erősített az FTC női kézicsapata

2011.07.11. 15:14

Két új játékossal, a szerb válogatott átlövővel, Jelena Zivkoviccsal, valamint a Békéscsabáról érkezett beállóval, Cifra Anitával erősítette meg keretét az FTC–Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata.

A két új szerzemény érkezését Elek Gábor vezetőedző jelentette be a tavasszal Kupagyőztesek Európa Kupáját (KEK) és bajnoki bronzérmet nyert együttes hétfői szezonnyitó sajtótájékoztatóján, melyen Kökény Beatrix, az FTC Kézilabdasport Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a zöld-fehérek idén szeretnének a hazai bajnokságban előbbre lépni, s legalább a második helyen végezni. Kökény hozzátette, hogy a kupasorozatokban sok minden függ a sorsolástól, ezért a KEK-ben és a Magyar Kupában a legjobb négy közé kerülést tűzték ki célul.

A 20 esztendős Jelena Zivkovic balkezes jobbátlövő, s a szerbiai Zajecar együttesétől érkezett a zöld-fehérekhez. Tízszer játszott a felnőtt válogatottban, többek között a tavalyi Európa-bajnokságon is szerepelt.
"Szerettem volna kipróbálni magam külföldön, s mivel nagyon sok jót hallottam a Ferencvárosról, ezért esett a választásom erre a klubra" – mondta bemutatkozásként a szerb kézilabdázó.

A másik új szerzemény, Cifra Anita így indokolta átigazolását:     "Békéscsabán nevelkedtem, és úgy éreztem, most jött el az idő a váltásra. Több csapat is megkeresett, de a Fradi volt a legszimpatikusabb a számomra, hiszen fiatal, feltörekvő együttes, s a KEK-et is megnyerte. Úgy érzem, itt könnyebb lesz a beilleszkedés."

Hét játékos ugyan távozott a zöld-fehérektől, de a KEK-győztes csapat magja megmaradt. Elek Gábor újra számíthat a derékműtétje után felgyógyult Zsigmond Fruzsinára, és Hornyák Anett is újrakezdte az edzéseket. Ugyancsak felépült sérüléséből Deáki Dóra és Dajka Bettina. Bejelentették azt is, hogy az ifjúsági csapatból öten – Kovács Gréta, Such Nelli, Szabó Anikó, Lukács Viktória és Budai Nikolett – a 2011/12-es szezontól a felnőtt keret tagja.

"Ha jó lesz a sorsolásunk, és a Győrt sikerül elkerülnünk, akkor szeretnénk döntőt játszania a Magyar Kupában – fogalmazott Kökény, aki elmondta azt is, hogy bár a TAO-törvény csúszása miatt sok szponzor kivárt a támogatási szerződés aláírásával, azért szeretnének stabil gazdasági hátteret biztosítani az együttesnek. - Bár a társasági adóból levonható támogatásokat csak utánpótláskorú csapatokra költhetjük, úgy számolunk, hogy így is évi 60-70 millió forint folyhat be ezekből" – tette hozzá Kökény, aki mellett mostantól Király Sándor személyében még egy ügyvezető igazgatója van az FTC Kézilabdasport Kft-nek. A változás hátterében az áll, hogy ezentúl a Ferencváros valamennyi szakosztályában képviseli valaki a klubot, s a női kéziseknél ezt a szerepet tölti be Király. Elhangzott az is, hogy a korábbi ügyvezető, Hemela Zsolt szakosztályvezetőként dolgozik tovább a csapat mellett.

A sajtótájékoztatón végül bejelentették azt is, hogy a Construm Kft. újabb egy évvel meghosszabbította szponzori szerződését az FTC női kézilabdacsapatával.