Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

BL-döntő a cél a győri kéziseknél

2011.07.21. 16:29

Itthon a duplázást, azaz a bajnoki cím, valamint a Magyar Kupa megvédését, nemzetközi szinten pedig a Bajnokok Ligája döntőjébe jutást tűzték ki célul a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatánál.

"Júliusban a hátralévő időben a fizikai felkészítésen lesz a hangsúly, később áttérünk az úgynevezett vegyes felkészülésre - mondta a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján Konkoly Csaba vezetőedző. - A bajnoki rajtig tizenhét edzőmérkőzés szerepel a programunkban, mindent annak rendelünk alá, hogy a versenyszezon kezdetére a régi és az újonnan érkezett játékosokból ütőképes csapatot alakítsunk ki kollégámmal, Danyi Gáborral."

A korai jó forma indokolt, hiszen az ETO Hypo elleni Bajnokok Ligája-mérkőzését a bécsi klub játékosainak elfoglaltsága miatt - sokan vesznek részt a Pánamerikai Játékokon - előrehozták szeptember 23-ra. Görbicz Anita csapatkapitány elmondta: nagyon kemény edzésekkel készülnek a feladatokra és bízik benne, hogy a következő szezonban minden kitűzött célt sikerül elérniük.

Az eseményen Johannes Roschek, az Audi Motor Hungaria pénzügyi igazgatója bejelentette, hogy a gyár meghosszabbítja a klubbal a 2012. június 30-án lejáró főszponzori szerződését, ám ennek pontos részleteiről egyelőre nem árultak el többet.

A sajtótájékoztatón bemutatták az új szerzeményeket is: a norvég Heidi Löke BL-győztesként érkezett a Larviktól, ezen kívül kétszeres Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes. A szerb Andrea Lekic a szlovén Krim Ljubljanától jött Győrbe. Hazája válogatottjában szerepel, akárcsak a montenegrói Jovanka Radicevic. Utóbbi kétszeres KEK-győztes. Valamennyien két évre szóló szerződést kötöttek az ETO-val.