Marian Cozmára emlékeztek Veszprémben

2011.09.08. 15:14

Marian Cozmára, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott volt játékosára emlékeztek születésnapján, csütörtökön Veszprémben; a kivételes képességű beállós 29 éve született.

Marian Cozmának a Veszprém Aréna előtt lévő szobránál csütörtökön koszorút helyezett el Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Hunyadfalvy Ákos, az MKB Veszprém társadalmi elnöke és Remport Csaba, a Veszprém Kézilabda Fan Club elnöke. A város és a sportklub vezetője, valamint a szurkolói szervezet elnöke néma főhajtással tisztelgett a Veszprémben nagy népszerűségnek örvendő egykori kézilabdázó emléke előtt.

A koszorúzás előtt és az után is több szurkoló helyezett el virágot a szobornál, illetve gyújtottak mécsest is. Remport Csaba az MTI-nek elmondta: a szurkolók egész nap helyezhetnek el koszorút, virágot, emléktárgyat Marian Cozma szobránál, illetőleg lehet gyertyákat, mécseseket is gyújtani. Utalt arra is, hogy aki nem tudja leróni a kegyeletét a veszprémi szobornál, az jelképesen gyertyát gyújthat a mariancozma.com internetes oldalon.

A veszprémi kézilabda csapat tagjai - élükön Mocsai Lajos vezetőedzővel - a csütörtök esti edzés előtt róják le kegyeletüket volt játékostársuk, barátjuk szobra előtt.

Marian Cozmát 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.

Marian Cozma gyilkosait idén júniusban ítélte el első fokon, nem jogerősen a Veszprém Megyei Bíróság. Raffael Sándor első-, és Németh Győző másodrendű vádlott életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott - legkorábban 30 év múlva szabadulhatnak -, míg Sztojka Iván harmadrendű vádlottnak 20 évet kell fegyházban letöltenie.