Kézi-BL: erőt demonstrált a Veszprém

2011.10.02. 16:44 Módosítva: 2011.10.02. 17:00
A végén kicsit lazítva, 29-25-re nyerte meg első idei BL-meccsét az MKB Veszprém kézilabda csapata. A Kielce komoly csapat, de a magyarok ellen nem tudott kibontakozni. A Szeged hazai pályán 38-26-os vereséget szenvedett, a Kiel a sorozat egyik favoritja. A Győr veresége a nőknél már sokkal kínosabb.

A Bajnokok Ligája legnehezebb csoportjába kerülő MKB Veszprém a lengyel Kielcéhez ment az első körben.

A válogatott gerincét adó csapat nagyon nem lebecsülendő, mert a szabad kártyát a német Löwen előtt szerezte meg. A Kielce meg is erősödött a nyáron, hiszen a horvát átlövő, Buntic mellett a válogatott kapusa, Szmal is a csapatot választotta.

A Kielce edzője ráadásként az a Bogdan Wenta, aki Mocsai tanítvány, bár eddig legyőzni alig tudta.

A Veszprém a felkészülési meccsek alatt nem játszott átütően, gondokról lehetett hallani, és a Mocsait valamint a csapatot bíráló írás – Vujin kiskirálynak képzeli magát - feltehetően a legjobbkor született, mert abból is erőt merített a társulat.

Nyilván mindenáron meg akarták mutatni, hogy minden rendben van, emellett a Kielce ellen kell idegenben pontokat szerezni a továbbjutásért, hogy minél kedvezőbb helyzetből várhassa a magyar bajnok a folytatást, egyszersmind majd valamikor márciusban a kieséses szakasz sorsolását.

A Veszprém meglepte ellenfelét, 6-1-es rohammal indult, negyedóra sem telt el, amikor Wentának időt kellett kérnie 9-3-as magyar előnynél.

A félidőre 17-10 volt az állás, Vujin és Császár átlag felett játszott, Alilovic is nagyon jól olvasta a labdákat, Bunticcsal együtt játszott a spanyol Leonban, nyilván az ő kísérleteinél volt a legkönnyebb dolga.

Az MKB tíz gólon tartotta a Kielcét a félidőben, ami nem sok csapatnak sikerült eddig.

A második félidőnek egy olyan szakasza volt, amikor kissé feljebb jött, hat gólra zárkózott a hazai csapat - 20-10 után nyilván lankadt a figyelem -, de az utolsó tíz perc előtt így is 25-18 volt az állás.

29-25 lett a vége, a hajrára a biztos vezetés tudatában Alilovic mutatója ötven százalék alá esett, Vujin 11 lövésből érte el hat gólját. Császár és Sulic ugyanakkor csak kétszer hibázott, mindketten öt góllal fejezték be a meccset.

A nőknél a végső győzelemre is esélyes, a nyáron is jól erősítő Győr a dán Randerstől csúnyán kikapott, 29-23-ra.