Szoknyás Metzt vert a Győr a kézi-BL-ben

2011.10.09. 17:40 Módosítva: 2011.10.09. 18:09

A Győr a dán Randers otthonában vereséggel nyitott, míg a Metz két ponttal és a szokásoktól eltérően nem rövid nadrágban, hanem szoknyában érkezett a magyar bajnokhoz.

Nagyon jó rajtot vett a hazai együttes, a franciák edzője már a 6. percben, 4-1-es hátránynál időt kért. Nem sokat változott azonban ezután a kép, Pálingerék magabiztosan őrizték gyorsan megszerzett előnyüket. Aztán a metziek védekezésben új emberekkel próbálkoztak, és megkezdték a felzárkózást.

Negyedóra elteltével 9-7 volt az állás, de így sem kellett aggódni, mert a nyáron megszerzett Löke fontos gólokat szerzett, vagy pedig jól zárt a többieknek. Állandósult a különbség, mindkét csapat sokat hibázott ebben a szakaszban, négy percig nem is esett újabb gól. Lekic kiállítása alatt még közelebb férkőzött a Metz, ráadásul Hornyákot is kiültették a bírók. Csakhogy az újabb emberhátrányban Pálinger és Lekic alakításaival az ETO kijött a hullámvölgyből, a szünetig hátralévő időben megtartotta háromgólos vezetését.

A második félidő elején két hazai gól után Orbánt állították ki, de nem tört meg a lendület, ugyanis Amorim, valamint Görbicz a vállán vitte a csapatot. A 37. percben már 21-15 volt az állás, majd Löke lőtt üres kapus gólt: Pálinger indítását úgy kapta le, hogy közben kicselezte az ellenfél kapusát is.

A franciáknak ekkor semmi sem sikerült, Ognjenovic csúnyán fölé lőtte büntetőjét, aztán nem késett sokáig az időkérés (44. perc: 23-16). A pihenő után sorozatban dobott három gól jelezte, hogy a metzi játékosok megértették, mit kért tőlük az edzőjük, ugyanakkor a Győr kilenc percig nem talált be. Amorim törte meg ezt, de a Metz nem adta meg magát. Szívósan küzdött, így izgalmas volt a hajrá is. A magyar kapus kétszer is fontos pillanatban hárított lábbal. Az 58. percben, 26-22-nél Konkoly Csaba időt kért, nehogy baj legyen, és végül sikerült begyűjteni az értékes két pontot. A legeredményesebb Görbicz lett tíz találattal. A válogatottak Eb-selejtezői miatt most hosszabb szünet következik a BL-ben, az ETO legközelebb október 30-án, Metzben szerepel.

Női BL, 2. forduló

C csoport: Győri Audi ETO KC - Metz (francia) 28-23 (16-13)

Gól: Görbicz 10, Amorim 5, Löke 4, Lekic 3, Radicevic 2, Kovacsics 2, Orbán 1, Hornyák 1, illetve Pineau 7, Mendy 5, Broch 3, Kanto 2, Limal 2, Ognjenovic 2, Luciano 1, Andrjusina 1

Szombaton játszották: Hypo NÖ (osztrák)-Randers (dán) 28-29 (19-14)

Az állás: 1. Randers 4 pont/2 mérkőzés, 2. Metz 2/2 (53-49),3. Győr 2/2 (51-52), 4. Hypo NÖ 0/2 (49-59)

A csoportokból az első két helyezett jut a nyolccsapatos középdöntőbe, a csoportharmadikok átkerülnek a KEK nyolcaddöntőjébe.