Újabb súlyos szegedi vereség a kézi-BL-ben

2011.10.09. 18:49

A második mérkőzését is elveszítette – és ismét 12 góllal - a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a Pick Szeged, amely vasárnap a dán Köbenhavn otthonában szenvedett 36-24-es vereséget.

A Szeged az első körben a világ egyik legjobbjától, a német THW Kieltől kapott ki otthon, ám a dán csapat sem ígérkezett könnyű ellenfélnek. Eleinte felváltva estek a gólok, aztán a 11. percben egyenlítő Ancsint könyöksérülés miatt le kellett cserélni. A hazaiak egyre inkább erőre kaptak, még emberhátrányuk alatt is kétszer betaláltak, és megléptek 8-5-re.

Kapust cserélt a Pick, Tatait Mikler váltotta, ám ő sem tudott mit kezdeni a hazaiak legnagyobb sztárjával, Mikkel Hansennel, aki ebben a periódusban átlagban minden második Köbenhavn-gól szerzője volt.

A 24. percben, 14-10-es dán vezetésnél Skaliczki László időt kért, és arra buzdította játékosait, hogy semlegesítsék az eddigi hétgólos átlövőt. Végül is a bírók tették meg ezt – legalábbis két percre -, mert kiállították a fantasztikus napot kifogó játékost. Emberelőny azonban így sem lett, mert Czinát is kiküldték.

A szünet előtti hajrában nagyon jól védekezett a koppenhágai együttes, az utolsó nyolc percben csak egyetlen gólt kapott.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. 22-13-nál már azért kellett a Tisza-partiak aggódniuk, nehogy kétszámjegyűvé váljon a különbség.

A lelkes hazai publikum nem engedte elkényelmesedni a Köbenhavn alakulatát, és a hátralévő időben sem mutatott semmi jel arra, hogy a Skaliczki-csapat szorossá tudná tenni a mérkőzést.

Negyedórával a vége előtt, 25-19-nél Czina piros lapot kapott, nem jöhetett vissza, de tulajdonképpen ez nem számított, mert ezúttal a skandináv együttes minden tekintetben jobb volt.

Az 55. percben, 32-22-nél Skaliczki időt kért, és ennyit mondott: Nem hiszem el, majd hozzátette: Legalább öngólokat ne lőjünk! Az ilyen különbségű vereség azért is fájó lehet a szegedieknek, mert a csoport nagy hármasa (Kiel, Montpellier, Leon) mellett a papírforma alapján egy hely kiadó a továbbjutásra, és ebben most a Köbenhavn komoly előnyt szerzett. A most és egy hete is 12 gólos vereségbe belerohanó Tisza-partiak jövő szombaton a spanyol Ademar Leónt fogadják.

Velux Férfi BL, 2. forduló, D csoport: Köbenhavn (dán)-Pick Szeged 36-24 (18-11)

Gól: M. Hansen 10, Ekberg 7, Sigurdsson 6, Gudjonsson 4, Atlason 3, Boldsen 2, R.T. Hansen 2, Larsen 1, H.T. Hansen 1, illetve Sulc 8, Zubai 3, Buday 3, Lékai 2, Vadkerti 2, Nagy 2, Ancsin 2, Fekete 1, Pribanic 1

Később: THW Kiel (német)-Montpellier (francia) 19 ó

Szombaton játszották: Ademar Leon (spanyol)-Partizan Beograd (szerb) 33-28 (20-12).