Nagy László ott lehet az olimpián

2011.10.20. 13:21

A férfi és női válogatottal szemben támasztott célkitűzésekről, Nagy László lehetséges visszatéréséről, továbbá egy új tatai csarnok megépítéséről beszélt Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség júniusban megválasztott elnöke a Digi Sport Reggeli Start című csütörtöki műsorában.

Vetési kiemelte: a női válogatottnak ki kell jutnia a következő, 2012-es Európa-bajnokságra, a horvátokkal közös rendezésű 2014-es kontinenstornán pedig alapvető elvárás már az első négybe kerülés. Jelezte: célul nem a rövidtávú jó szereplést tűzték ki az új norvég szövetségi kapitány, Karl Erik Böhn elé, hanem azt: kezdjen csapatépítésbe.

„Az első cél az Eb-re jutás, mindegy is, hányadik helyen. Sokat gyorsult a válogatott játéka, ennél több következtetés levonásához erősebb ellenfeleknek kell jönniük, a fehéroroszok már pontosabb fokmérőt jelenthetnek” - mondta az azeriek elleni, szerdai, 41-19-es Eb-selejtezős nyitány másnapján. Hozzátette: szerinte nagyon pozitív szemléletű válogatott alakul, amely élvezi a munkát a külföldi mesterrel.

„A vele szemben megfogalmazott elvárásokat teljesíti, sőt, egyelőre túl is teljesíti” - utalt Vetési Böhn eddigi munkájára.

A férfi válogatottra térve az elnök hangsúlyozta, cél, hogy a csapat ott legyen a londoni olimpián, mégpedig a válogatottságot korábban lemondó Nagy Lászlóval együtt.

„Most már nem a személyes rábeszélésen múlik: azon vagyunk, hogy a válogatottak számára a megfelelő feltételeket megteremtsük. Onnantól Lacin múlik, akire nem szeretnék túl nagy nyomást gyakorolni: hallgasson meg minket és döntsön maga. A célunk, hogy Londonban magyar színekben játszhasson az olimpián”.

A fejlesztések kapcsán Vetési elmondta, Győrben várhatóan jövő tavasztól kezdődik az egyéves csarnokrekonstrukció, a társasági adóra "szerényen, 500 millió forintra pályázó" szövetség pedig Tatán, az edzőtáborban építtetne egy új csarnokot.

„Más labdajátéksportág is használhatná és szerintem az NB I-ben maradó tatai kézicsapat is ott játszhatná bajnoki meccseit” - tette hozzá.