Csilla, Noémi
11 °C
28 °C

Bajban a Tata kézilabdacsapata

2011.10.25. 12:13

„Az biztos, hogy a mai veszprémi, és a szombati, Balatonfüred elleni bajnoki mérkőzésünket lejátsszuk, de tovább nem látok” - mondta az MTI-nek kedden a tatai klubelnök, Komáromi Lajos a férfi kézilabdacsapat NB I-es szereplése kapcsán.

„A pénzünk elfogyott, és nem vihetjük csődbe a klubot, nem veszélyeztethetjük a többi szakosztály működését” - mondta Komáromi. Hozzátette: a veszprémi találkozóra a játékosok saját autójukkal utaznak el.

„Csapatunk emblematikus játékosa, Kuzma Norbert több mint 300 NB I-es meccsen szerepelt, és velünk volt a másodosztályban is. 40 éves, és azért vállalta a folytatást, hogy egyszer a Veszprém Arénában pályára léphessen. Este búcsúztatjuk. Tőlünk és a veszprémiektől is kap egy-egy 6-os számú mezt. Aztán szombaton fogadjuk a Füredet. Sikerült találnunk egy szponzort, aki kifizeti a közel 300 ezer forintos rendezési költséget. A továbbiakra viszont már nem tudok tervezni. Benne van a pakliban, hogy visszalépünk az NB I-től - fogalmazott Komáromi Lajos. A felnőttek még eligazolnak, vagy alsóbb osztályban szerepelnek, no de mi lesz a junior-, az ifi- és a serdülőcsapattal?”

A Tata a 12 csapatos NB I-ben jelenleg az utolsó előtti helyen áll 8 mérkőzésen szerzett 4 pontjával. A csapat pénze az önkormányzat és a Tatai Honvéd Atlétikai Club (THAC) közötti, ötvenmillió forintos támogatásról szóló vita miatt fogyott el.

Komáromi Lajos már október elején elmondta, az önkormányzat korábban határozatot fogadott el, hogy ötvenmillió forinttal támogatja a klub kézilabda-szakosztályát, ez volt az NB I-es nevezés feltétele. A pénzt azonban nem kapták meg, mert Komáromi szerint a polgármester a támogatásért cserébe beleszólást kér a klub ügyeibe, saját maga kíván elnököt jelölni, ezt azonban az együttes nem fogadja el.

Michl József polgármester (Fidesz) az MTI-nek akkor elmondta, teljesen természetesnek tartja, hogy a korábbinál ötször nagyobb támogatással az önkormányzat jogot formálhasson az elnök jelölésére, de ez nem diktátum, az önkormányzat azzal fog szerződést kötni, akit a klub megválaszt.