Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jászapáti Petra
kedd 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Visszavonnák a tatai kézisek 50 milliós támogatását

2011.10.28. 16:36

A tatai képviselő-testület visszavonja a Tatai Honvéd Atlétikai Clubnak (THAC) megítélt 50 millió forintos támogatást, ha az egyesület a hónap végéig nem teszi lehetővé, hogy az önkormányzat, mint a legnagyobb szponzor tisztújító közgyűlésen jelöltet állíthasson az egyesület élére - közölte pénteken a polgármester. Michl József (KDNP) elmondta, akit megválaszt a szabályos közgyűlés, azzal írja alá a szerződést, és utaltatja a támogatást. "Ellenkező esetben a képviselő-testület novemberi ülésén visszavonja a megítélt összegről szóló határozatát, mivel a támogatott nem kéri azt".

Komáromi Lajos, a tatai klubelnök kedden azt mondta, szombaton még bajnoki mérkőzésen fogadják a Balatonfüredet, de nem tud tovább tervezni, mert a szakosztály pénze elfogyott és visszaléphetnek az NB I.-től. Az elnök rámutatott, hogy a THAC helyzete az önkormányzati támogatás elmaradása miatt ingott meg. Komáromi szerint a polgármester a támogatásért cserébe beleszólást kér a klub ügyeibe, elnököt kíván jelölni, ezt azonban az együttes nem fogadja el.

Michl József elmondta, az önkormányzat nem bízik THAC elnökében. Rámutatott, hogy az egyesületből az elmúlt években eltávozott a kajak-kenu-, a vívó-, a cselgáncs-, a futball-, a sakkszakosztály, visszafejlődött a női kézilabda, jelentősen csökkent az egyesületben sportolók létszáma. "Ezt mind nem lehet a távozók számlájára írni" - közölte.

A polgármester hozzátette, tudomása szerint a jelenlegi elnökség alatt 400 millióért eladták az államtól kapott futballpályát, azzal a feltétellel, hogy újat kell helyette építeni. Két határidőmódosítás után még csak a területet vették meg 60 millió forintért. A székház felújítására a tervezett 50 millió helyett 150 milliót költöttek, már csak 150 millió forint van meg a pénzből. Ebből kellene két futballpályát felépíteni, öltözőkkel, lelátóval.

"A THAC elnöke ellen - saját bevallása szerint - adócsalás ügyben eljárás folyik, és el is fogják ítélni, mert valóban adót csalt" - közölte Michl, aki szerint ezek a tények alátámasztják, hogy az önkormányzat csak az ellenőrzési lehetőségek megteremtése után akar közpénzt átadni a kézilabdacsapatnak.

A Tata a 12 csapatos NB I.-ben jelenleg az utolsó előtti helyen áll 9 mérkőzésen szerzett 4 pontjával.