Válogatott és kupameccseket játszanak a kézisek

2011.11.03. 11:49

A férfi válogatott hétvégi elfoglaltsága mellett nagyüzem lesz a női kézilabdások európai kupáiban. A Bajnokok Ligájában a Győr már szombaton biztosíthatja helyét a nyolcas középdöntőben.

Görbicz Anitáék múlt héten kiütéses, 33-24-es győzelmet arattak Metzben, így oda-vissza jobbak, mint a francia gárda, ugyanakkor a Randers még ott áll előttük. A dán csapat október 2-án 29-23-ra verte az ETO-t, és részben emiatt pillanatnyilag vezeti a csoportot. Amennyiben a Győr szombaton, hazai pályán nyer, valamint Németh András, Temes Bernadett és Rédei-Soós Viktória osztrák csapata, a Hypo NÖ legyőzi a vendég Metzt, akkor a magyar bajnok középdöntős. Ha valamelyik feltétel nem teljesül, akkor még a Hypo elleni hátralévő két meccsen - az első november 9-én szerdán, a másik pedig négy nappal később lesz - lehet javítani. A Győrben a sérült Vérten Orsolya nem játszhat, míg az enyhe agyrázkódással kezelt Pálinger Katalin már játékra jelentkezik.

A KEK-ben a címvédő Ferencvárosnak nem okozhat gondot a holland Westfriesland kiejtése, és már a szombati első meccsen, idegenben győzhet Elek Gábor csapata. Papíron a DVSC és az Alcoa is esélyesebb a Patrasznál, illetve az Üsküdarnál, azonban egyik magyar csapat sincs jó formában. Ugyanakkor az mindenképpen a Debrecen esélyeit növeli, hogy görögök feladták a pályaválasztói jogot, így szombaton és vasárnap is Debrecenben lesz a meccs.

A női EHF Kupában a Békéscsaba pénteken és szombaton fogadja a veszélyes Vardar Szkopjét. A magyar csapat az edzőváltás után - immár Kovács Péterrel - értékes bajnoki győzelmet is aratott, például az Alcoával szemben.

Közben a férfi válogatott szerbiai tornán szerepel csütörtöktől vasárnapig - a viadalon nem csak a résztvevő együttesek (a magyar, a szerb, a horvát és a cseh), hanem a januári Eb helyszínei közül három (Nis, Belgrád és Versec) is vizsgázik.

A magyar női csapatok hétvégi programja

Péntek:

Női EHF Kupa, a nyolcaddöntőbe jutásért, 1. mérkőzés:

Vardar Szkopje (macedón) - Budapest Bank-Békéscsaba, helyszín: Békéscsaba 18 ó

Szombat:

Női BL, C csoport, 5. forduló:

Győri Audi ETO KC-Randers (dán) 16:30

Hypo NÖ (osztrák)-Metz (francia) 20:20

Az állás: 1. Randers 6 pont/4 mérkőzés, 2. Győr 4/3 (84-76), 3. Metz 4/4 (104-108), 4. Hypo NÖ 0/3. A csoportból az első két helyezett jut a nyolcas középdöntőbe, a harmadik átkerül a KEK negyeddöntőjébe.

Női KEK, a nyolcaddöntőbe jutásért, 1. mérkőzés:

Patrasz (görög) - DVSC-Fórum, helyszín: Debrecen 18:00

Westfriesland (holland) - FTC-Rail Cargo Hungaria, helyszín: Wognum 18:00

Alcoa FKC - Üsküdar (török) 20:00

Női EHF Kupa, a nyolcaddöntőbe jutásért, visszavágó:

Budapest Bank-Békéscsaba - Vardar Szkopje (macedón) 17:00

Vasárnap:

Női KEK, a nyolcaddöntőbe jutásért, visszavágó:

DVSC-Fórum - Patrasz (görög) 16:00