Álomjátékkal kiütötte a dánokat a Győr

2011.11.05. 18:36
Óriási lépést tett a csoportelsőségért a Győr, miután remek játékkal 35-20-ra legyőzte a dán Randerst a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

A Győr a BL-sorozatban eddigi egyetlen vereségét Randersben szenvedte el, október 2-án, a nyitókörben 29-23-ra kaptak ki Görbiczék. A sérült Vérten mellett Pálinger enyhe agyrázkódása után ezúttal a bokáját fájlalta, Kovacsics sem vállalta a játékot.

A rossz előjelek ellenére jó rajtot vett az ETO, 1-1 után sorozatban jöttek a hazai gólok, a 10. percben, 5-1-nél a Randers időt kért. Lunde most is kiválóan védett, 12 percen át nem kapott gólt. 8-1 után szépítettek a dánok.

Löke, Amorim, Lekic is sziporkázott, Görbicz – az értékesített büntetőkön kívül – remekül irányított. A 23. percben már 12-5 volt az állás, a magyar bajnok szinte kifogástalanul védekezett. "Játszik az ETO" – ünnepelt a közönség. A szünet előtti hajrában a vendégek 14-8-ra jöttek fel.

A fordulás utáni első pillanatban labdalopásból a Győr növelte előnyét, és ekkor érződött, hogy megroppant a dán csapat, a 37. percben pedig a közönség kiszámolta a vendégeket (21-11).

A tízgólos különbség állandósult, a 44. percben, 25-15-nél a dánok időt kértek. Lunde azonban változatlanul megbabonázta őket, és tartotta ötven százalék körüli védési hatékonyságát. Görbiczet ápolni kellett, de folytatta a meccset.

A győzelemmel a magyar bajnok összevetésben már jobb mint a Randers és a francia Metz. A középdöntő matematikailag még nem biztosított, de a mutatott játék alapján Németh András, Temes Bernadett és Rédei-Soós Viktória osztrák klubja nem fogja szerdán Maria Enzersdorfban és vasárnap Győrben verni az ETO-t.

Ha a magyar bajnok nem botlik, csoportelsőként lesz középdöntős, ami kedvezőbb sorsolást biztosít.

Eredmény

Női BL, C csoport, 5. forduló:
Győri Audi ETO KC-Randers (dán) 35-20 (16-9)
gól: Löke 8, Görbicz 7/4, Amorim 5, Radicevic 4, Lekic 4, Orbán 3, Gros 2, Kurucz 2, illetve Müller 6, Wörz 3, Dalby 3, Aaen 2, Cuadrado 2, Okkels 2/1, Melgaard 1, Fruelund 1