Judit, Xénia
18 °C
35 °C

Házi bírságot kapott az FTC női kézicsapatának edzője

2011.12.06. 12:12

Nyolcvanezer forintos házi bírságot kapott Elek Gábor, a múlt heti zilahi torna döntőjében levonult FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatának vezetőedzője.

A KEK-győztes gárda szakvezetője az MTI-nek kedden elmondta: nem azért kapta a büntetést, mert csapatát lehívta a pályáról, hanem azért, mert a találkozón kétperces büntetéssel sújtották a bírók.

„Van egy házi szabályzatunk, ami alapján a cserepadon lévő játékosok vagy edzők közül bárki fegyelmezetlenség miatt kétperces kiállítást kap, az fizet; első ilyen esetben a játékosok 5000, az edző 10 000 forintot. Minden újabb ilyen fegyelmezetlenségnél duplázódnak az összegek. Nekem ez a negyedik ilyen büntetésem volt a szezonban, így 80 ezer forintot fizetek be” - mondta Elek Gábor.

Kiemelte: azért hívta le csapatát a román Zalau elleni döntőben, mert a játékvezetés színvonala szerinte nem volt megfelelő. Annyira eldurvult a meccs, hogy érzése szerint fennállt a sérülés veszélye. Amikor a meccs félbeszakadt, a 46. percben a házigazda 24-22-re vezetett, de azt megelőzően javarészt az FTC-nél volt az előny, ám a magyar együttesnek gyakran többszörös emberhátrányban kellett játszania.