Ennyire alkalmatlan kapitány még nem volt

2011.12.13. 09:43

A női kézilabda-világbajnokság hétfő esti negyeddöntőjében Japán nagyon közel volt ahhoz, hogy az egész torna legnagyobb meglepetését érje el. Dánia az első félidőben még egy-egy góllal vezetett is, a másodikban viszont már csak az eredmény után futott.

Az 56. percben már 19-16-ra vezettek az ázsiaiak, Melgaard szűkített a hátrányon, a következő japán támadásnál a kapitány akkor kért időt, amikor játékosa már lerázta magáról a védőket, ziccerben volt, de kapura nem lőhetett, mert a bíró szabályoknak megfelelően megállította a támadást.

Ha akkor 20-17-re módosul az állás, két perc alatt kellett volna három gólt behozni a nagy favorit dánoknak, ami nem túl valószínű. Ennél butább hibát ritkán látni ilyen kiélezett helyzetben.

Az egész csapat lendületét megfogta Takanucsi kapitány, a következő két támadásnál már önbizalma sem volt a csapatnak a dánok pedig egy időn túli hetessel kínkeservesen egyenlítettek. (19-19)

A hosszabbításban pedig 23-22-re nyertek - ekkor már kihasználták mentális fölényüket és átlövőik erejét, pontosságát -, ezzel a nyolc közé jutottak, és megmaradt az esélyük az olimpiai részvételre.

A szerdai negyeddöntőben:
Oroszország-Franciaország 13:45 ó
Dánia-Angola 17:30 ó
Norvégia-Horvátország 20:15 ó
Brazília-Spanyolország 23 ó