Sára, Márió
2 °C
6 °C

Kikapott a Szeged Montpellier-ben

2011.12.18. 18:53

A Pick Szeged nagy küzdelemben szenvedett vereséget a francia Montpellier vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 6. fordulójából elhalasztott és vasárnap pótolt mérkőzésén.

Jól kezdte a mérkőzést a Szeged, amely november 19-én bravúros teljesítménnyel 38-35-re verte hazai pályán a világsztárokkal – többek között a jelenkor legnagyobb csillagával, Nikola Karabaticcsal – felálló francia együttest. A Montpellier-nek negyedóra elteltével sikerült három góllal elhúznia, ám Skaliczki László csapata négy perc alatt egyenlített, sőt, remek játékkal a vezetést is megszerezte, ráadásul öt perccel a félidő vége előtt már kétgólos előnyben volt. Az utolsó két percben aztán magára talált a házigazda, s a kettős emberelőnyben, kiváló hajrának köszönhetően háromgólos előnnyel vonulhatott a szünetre.

A folytatásban a francia csapat tovább növelte a különbséget, a Szeged azonban jól küzdött, s a 40. percre újra kétgólosra csökkentette hátrányát. A Montpellier újabb két találatára a magyar csapat hárommal válaszolt, így 13 perccel a lefújás előtt már csak egy gól volt a hazaiak előnye. A franciák esélyeshez méltóan kezdték meg a hajrát, s bár a Szeged igyekezett, nem sikerült megakadályoznia azt, hogy öt perccel a vége előtt újra négy gól legyen a különbség a Montpellier javára. Az 57. percben Lékainak még sikerült kozmetikáznia az eredményen, a győzelemért járó pontokat azonban – a papírformának megfelelően – otthon tartotta a francia együttes.

A Szegednek ezzel csupán matematikai esélye maradt a továbbjutásra, ugyanis a német Kielhez és a spanyol Leónhoz utazik még, illetve otthon játszik majd a pont nélkül utolsó Partizan Beograddal.

Velux férfi BL, D csoport, elmaradt mérkőzés

Montpellier (francia)–Pick Szeged 29-26 (17-14)

Gólszerzők: Gajic 6, N. Karabatic 5, Tej 5, Honrubia 5, Bojinovic 4, Kavticnik 2, Hmam 1, Arvin-Berod 1, illetve Ancsin 7, Sulc 6, Prodanovics 3, Lékay 3, Buday 3, Zubai 2, Pribanic 2

A csoport másik, korábbról elhalasztott és vasárnap pótolt mérkőzésén: THW Kiel (német)-Köbenhavn (dán) 28-26

A csoport állása hét fordulót követően: 1. THW Kiel 11 pont, 2. Köbenhavn 10, 3. Ademar León (spanyol) 9, 4. Montpellier 8, 5. Pick Szeged 4, 6. Partizan Beograd 0