Márciusban megy börtönbe Pásztor István

2012.01.14. 12:26

Március elsején vonul börtönbe Pásztor István, a Balatonfüred kézilabdázója, akit halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt jogerősen nyolc hónap szabadságvesztésre ítélt tavaly novemberben a bíróság.

Kahler Frigyes, a Veszprémi Törvényszék kollégiumvezetője elmondta, hogy haladék kérésére indokolt esetben bárkinek lehetősége van, ilyenkor az első fokon eljáró bíróság dönt az ügyben. Pásztor megkapta a haladékot, amely március elsején jár le, akkor fogházba kell vonulnia - tette hozzá a bírósági szóvivő.

Pásztor 2010. szeptember 29-én Veszprémben egy kijelölt gyalogátkelőhelyen motorkerékpárjával elütött egy 80 éves férfit, aki a helyszínen életét vesztette.

Az élsportoló a 40 kilométeres sebességkorlátozó tábla ellenére 76-80 kilométerrel hajtott, és az "elütési sebesség" is - az igazságügyi műszaki szakértő szerint - legalább 69-76 kilométerre tehető - idézte fel akkor a szóvivő.

A volt magyar válogatott és világválogatott kézilabdázót, aki a baleset idején az első osztályú balatonfüredi kézilabdacsapat kapitánya volt, a bíróság öt évre a gépjárművezetéstől is eltiltotta.