Nem sikerült a szurkolók hibernálása

2012.01.17. 10:19

A magyar szurkolók mindent megtettek azért, hogy a férfi kézilabda-válogatott otthon érezze magát Újvidéken, a 11 ezres Spens Arenában.

Sokan jöttek, a belváros tele volt magyar rendszámú autókkal, láttunk szegedi, diósgyőri, szekszárdi, soltvadkerti, tardosi zászlót, de Székelyföld és a Felvidék is képviseltette magát. Természetesen helyi magyarok is voltak, mert Újvidékre a környékről nagyon sokan járnak dolgozni illetve tanulni. Nem miattuk szólalt meg az Itthon vagyunk-kórus, amit gyorsan fel is váltott már a spanyol-francia alatt a ria, ria, Hungária.

„Úgy érzem, a válogatott kiszolgálta szurkolóit, még ha a győzelem el is maradt, mert megint bebizonyította, nagyon tud küzdeni” – mondta Ilyés Ferenc csapatkapitány a döntetlen után.

Fotó: Barakonyi Szabolcs

A szerdai, spanyolok elleni meccsre legalább ennyien ígérték, hogy jönnek, mert a bizalom töretlen, bár azon a meccsen végképp nem a magyarok az esélyesek.

A szervezők addigra talán már felkapaszkodnak arra a szintre, hogy csak félórát kelljen fagyoskodniuk a magyaroknak, nem egyet, vagy annál is többet a mínusz öt fokban. A problémát ugyanis a neten kifizetett jegyek okozták, mert a sima kinyomtatott papírdarabbal nem lehetett bejutni, ezt át kellett váltani egy vonalkódosra. Mivel két ablakot nyitottak ki ezer embernek, a sor természetesen alig akart fogyni.