A combomból tettek ínszalagot a térdbe

2012.01.24. 14:58

Készen áll az olimpiára Iváncsik Tamás, a szalagszakadással műtött válogatott kézilabdázó, aki száz százalékig biztos abban, hogy felgyógyul Londonig. A szélső a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának azt mondta: még az ötven százalék esélyt adó orvosánál is optimistább, és óriási erőt adnak neki csapattársai, akikkel folyamatos kapcsolatban áll.

„A legmodernebb műtéti eljárást alkalmazva a combomból hátulról vettek ki ínszalagot, amit a térdembe ültettek. A gyógyulás után így sokkal erősebb lesz a lábam. Nagyon optimistán várom a visszatérést” – nyilatkozta az oroszok elleni első Eb-meccsen megsérült Iváncsik.

„A gyógyulásban az egyik legfontosabb tényező a lelkiállapot. Napi kapcsolatban vagyok válogatottbéli játékostársaimmal, biztatnak, sokat segítenek a felépülésemben. Csak a pozitív dolgokról beszélünk, például óriási erőt adott, hogy nekem ajánlották a spanyolok elleni bravúros döntetlenjüket.”

Úgy fogalmazott: „a legnehezebb az ágyhoz kötöttség: gyakran lendült a kezem meg a lábam a franciák elleni meccs alatt is. De tudomásul kell venni ezt, az élsportoló számára legnehezebb helyzetet is: most a tévén keresztül kell szorítanom a srácoknak sok-sok ezer magyarhoz hasonlóan.”

Iváncsik Tamás szerint a válogatott eddig is erőn felül teljesített, és még két nagyon nehéz középdöntős mérkőzés vár a csapatra. „Mocsai mester kitalálja a gyors szlovénok elleni kétpontos, tehát győztes taktikát”.