3 mp-cel a vége után lőttük a győztes gólt

2012.01.28. 15:52

A férfi kézilabda-válogatott utolsó Eb-mérkőzésén 24-24-es döntetlent játszott Horvátországgal, így nem játszhatott az ötödik helyért, és nyolcadik lett. A meccs végénMocsai Lajos időt kért, mivel ezt nem vették észre, tovább ment a támadás, Schuch pedig - úgy tűnt, idő előtt - belőtte a győztes gólt. A közvetítésben megakadt az óra 59:59-nél - a videón a 4:45-nél jönnek a legfontosabb részek -, de nagyon úgy tűnik, már késve jött a győztes találat.

„A visszajátszások után elmondhatom, ami már aznap este is világos volt előttem, a gól három másodperccel a játékidő lejárta után esett. Ezt lemérték, a magyar elnök úr is így tájékoztatott. A szerb tévé lassításában is egyértelmű lett, hogy időn túl esett Timuzsin gólja. Nem tényszerű tehát, ha valaki azt mondja, még érvényes gól lett volna. A csapattal a horvátok időkérésénél, tehát az utolsó horvát támadás előtt megbeszéltük, ahogy hozzánk kerül a labda, időt kérek, a kapus helyére mezőnyjátékos áll megkülönböztető mezben, és megpróbálunk a győzelemért harcolni. Káosz lett az időmérésnél, a zsűriasztalnál, amikor a horvát kapufa után letettem az asztalra a táblát. Ezért méltányosságból kaptunk öt másodpercet, de kapura lőni már nem tudtunk. Nem tényszerű, hogy megakadályoztam a csapat győzelmét, csak tartottam magam ahhoz, amit előzetesen megbeszéltünk" – értékelt Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

A csapat biztosan játszik az olimpiai selejtezőben Macedóniával, amelyet hét góllal győzött le Szkopjéban a félidei 16-6-os vezetés után.

„Hadd ne latolgassak, melyik lenne a szerencsésebb, ha Dániába mennénk vagy Svédországba. Amit ránk mér a sors, elfogadjuk, és tisztességesen felkészülünk az áprilisi selejtezőre.”

Pillanatnyilag két csoportbeosztás lehetséges, attól függ minden, ki nyeri az Eb-t: Szerbia vagy Dánia. Ha a dánok, akkor a svéd, macedón, brazil hármasból kell megelőzni kettőt. Ha a szerbek nyerik az Eb-t, akkor a dán, macedón, algériai trióból kell megelőzni kettőt.