Fazekas: Nagyon mélyről jöttünk vissza

2012.02.25. 21:16

Az MKB Veszprém egy góllal (28-27) legyőzte a tartalékos Atletico Madridot, és továbbjutott a Bajnokok Ligájában. Vilovszki - valószínűleg időn túli - gólja hozta meg a sikert, a döntetlennel negyedik lett volna a csoportjában a magyar bajnok, egyúttal nagyon erős riválist kapott volna az egyenes kieséses szakaszban.

„Nagyon szoros mérkőzés volt, óriási munkát végeztek a játékosok, és óriási munka folyt a kispadon is. Több jó döntést is sikerült hozni ezen a meccsen, ilyen volt például Perez és Fazekas megfelelő idejű becserélése. Ha nem hibáztunk volna ennyi ziccert, már korábban kialakult volna egy tisztes előny, ami megnyugtathatta volna a csapatot. Páratlan dramaturgia volt a hajrában, a győzelemmel ugyanoda jutottunk, ahol az előző évben voltunk. Ebben a halálcsoportban tizenkét pontot szerezni hatalmas eredmény” – értékelt Mocsai Lajos.

„Folyamatosan változtattam a védekezést, volt olan időszak, amikor három cserével játszottunk. Ötgólos hátrányból is vissza tudtunk jönni, és olyan lelki plusz volt bennünk, hogy az utolsó két percben már éreztem, nem lesz rosszabb a döntetlennél az eredmény” – tette hozzá, és kifejtette, ezen a meccsen a lényeges elvált a lényegtelentől.

„Nagyon mélyről kellett visszajönni, jobban koncentráltunk a végén, sikerült gólra váltani a helyzeteinket, de nem vagyok elégedett. Ettől sokkal jobb teljesítmény kell a kieséses szakaszban” – tekintette előre Fazekas Nándor.

„Sok hibával is nyertünk, ez pozitívum” – állapította meg a kapus.

„Érezte a közönség, hogy kell nekünk a biztatás” – mondta még a kapus, és valamennyi játékos megerősítette, mekkora segítséget kaptak a lelátóról.

Sterbik Árpád: A Veszprémen érződött a nyomás, a győzelmi kényszer, és így nehezebb játszani. Most szerencsésebb volt a Veszprém, de ezzel együtt megérdemli, hogy a tizenhat közé jutott.

Dusebajev gratulált a Veszprémnek, és úgy gondolta, hogy a végjátékbeli hibáiknak köszönhetően nem nyertek. Megerősítette ugyanakkor, hogy nyerni akartak.