Vujin 12 gólját szenvedte a Szeged

2012.03.03. 14:32
A férfi kézilabda-bajnokság idei első rangadóját játszotta a Pick-Szeged és az MKB Veszprém. Az októberi vereségért a tizenkét gólos Vujin vezérletével vágott vissza a Veszprém, és nyert 33-28-ra.

Az MKB vett jobb rajtot a rangadón, Vujin góljával nyitott, egy válasz érkezett, de a szerb átlövő még kétszer betalált, három kísérletből háromszor volt eredményes. A Pick pontatlan volt, Alilovics kapus odaért a lövésekre, ezért 5-2-nél a szegedi edző, Skaliczki László időt kért. A Pick ezután sem pörgött fel, ugyan Sulc betalált, de Vujin és Sulic góljaival már 7-3-ra ment a Veszprém. Az előny tovább nőtt, 10-5 is volt, az egymás után két gólt dobó Prodanovics hozta fel a Szegedet 11-8-ra az első félidő hajrájára, de ott elfogyott a lendület. A Veszprém magabiztos, jó beállósjátékkal növelte előnyét, 17-10-zel zárult a félidő.

A második félidőben a Szeged kapust cserélt, Tatai jött Mikler helyére, és Ancsin góljával nyitottak. A felzárkózás azonban nem sikerült, Vujint nem tudták tartani, a 40. percre már kilenc gólnál járt, 22-16-ra vezetett a Veszprém.

A Pick nem adta fel, nyitott védekezéssel próbálkozott, Sulc, Pribanics és Vadkerti góljaival 23-19-re jött fel. A Veszprém újból elhúzott, hiába küzdött a Szeged, nem sikerült az egyenlítés, csak egy gólt tudott lefaragni (26-23). Vujin kiállításával még volt esély, hogy feljöjjenek, de nem használták ki a lehetőséget. A szerb átlövőt visszatérte után sem tudták tartani, a végén 12 góllal zárt, és Perez is fontos gólokat lőtt, a végeredmény 33-28 lett.

A meccset néhány agresszív jelenet is tördelte, a szünet után Sulic megütötte Lékait, amiért piros lapot kapott. Tatait is kiküldték két percre, mert összekülönbözött egy hazai szurkolóval, aki nem adta neki vissza a labdát.

A Veszprém győzelmével minden bizonnyal nyerte a bajnokság alapszakaszát, öt ponttal vezet az eggyel kevesebbet játszó Szeged előtt, de a hátralévő két meccsen a papírforma szerint nem fog pontokat veszíteni.

Jegyzőkönyv

MKB VESZPRÉM-PICK-SZEGED 33-28 (17-10)
Veszprém, játékvezetők: Dobrovits, Tájok

VESZPRÉM: Alilovics, Fazekas (kapusok), Császár 6 (3), Gulyás 2, Ilyés 1, Iváncsik G. 3, Korazija, Laluska, Pérez 2, Schuch, Sulic 5, Terzic, Urban, Vilovski 2, Vujin 12 (3).

SZEGED: Mikler, Tatai, Tóth (kapusok), Ancsin 5, Bajorhegyi, Beocsanin, Buday, Czina, Fekete, Lékai 4, Nagy, Pribanics 4, Prodanovics 5 (3), Sulc 7, Törő, Vadkerti 1, Zubai 2.

Kiállítások: 14, il. 10 perc
Hétméteresek: 7/6, ill. 3/3  forrás: kezi.hu