Csoportelsőként BL-elődöntős a Győr

2012.03.04. 18:56

Csoportelsőként lett elődöntős a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligájában, a középdöntő utolsó előtti fordulójában hatalmas csatában 25-25-öt játszott a spanyol Itxako Navarrával.

Karl Erik Böhn vezetőedző csapata eddigi mind a négy BL-találkozóját megnyerte (a Navarrát 28-26-ra legyőzték idegenben), már a múlt héten kiharcolta a négy közé jutást, ezúttal az volt a kérdés, hogy első lesz-e a négyes csoportban, és az elődöntőben otthon vívhatja-e majd a visszavágót. Böhnnel először vesztett pontot a Győr, de ez mellékes, hiszen a záróforduló eredményeitől függetlenül sikerült megnyerni a csoportot.

A meccs elején a nemzetközi szövetség (IHF) szavazásán a 2011-es év legjobb női játékosának választott győri norvég beállóst, Heidi Lökét köszöntötték.

A BL góllövőlistáját vezető Görbicz találatára hárommal válaszoltak a spanyolok, de amint felpörögött az ETO, fordult az eredmény(4-3). Keményen harcolt az Itxako, nekik fontos volt, hogy pontokat vigyenek Győrből, és Fernandez góljával sikerült visszavenniük a vezetést, sőt, a különbség lehetett volna nagyobb is, ha Pálinger nem véd ziccereket. Amorim kiállítása alatt 9-6-ra elhúzott a Navarra, és a vendégek kiváló védekezését dicsérte, hogy a 22. percig a hazaiaktól csak Görbicz és Orbán volt eredményes, Löke például alig kapott passzt. Aztán szorosabb lett az állás, már az egyenlítésért harcolt az ETO, ám két eladott labda után Barbosa könnyed gólokat lőtt (11-13).

A szünet után gyorsan sikerült egyenlíteni, és Martin kiállítása alatt visszavenni a vezetést (33. p: 14-13). Nem tört meg az Itxako, emberhátrányban újra fordított, majd azonos létszámban ismét a Győr vezetett. Együtt haladt a két csapat, 17-17-nél Görbicz büntetőt rontott. Lekic adott új lendületet az ETO-nak, és negyed órával a vége előtt, 20-18-nál időt kértek a spanyolok. A pihenő után feljavultak a vendégek és - többek között - Sopronyi Anett góljával utolérték a hazai csapatot. Pálinger hétméterest fogott, de a másik kapus, Navarro is parádézott, védései után indításgólokkal 24-22-re elhúzott az Itxako. A végjátékban Lekicnek sikerült egyenlíteni, Barbosa pedig időntúli szabaddobásból a kapufát találta el, így maradt a döntetlen.

A másik ágon a román Oltchim Valcea legyőzte a szlovén Krim Ljubljanát, így biztos, hogy a Győr az elődöntőben a Valceával találkozik. Az ETO első találkozót március 31-én vagy április elsején idegenben, a visszavágót pedig április 7-én vagy 8-án otthon játssza.

Eredmények

Női BL, középdöntő, I. csoport, 5. forduló:
Győri Audi ETO KC - Itxako Navarra (spanyol) 25-25 (11-13)
gól: Görbicz 8/6, Lekic 5/1, Orbán 3, Amorim 3, Radicevic 3, Gros 2, Löke 1, illetve Martin 8/5, Barbosa 7/1, Sopronyi 3, Egozcue 2, Zebic 2, Pinedo 2, Fernandez 1
  A csoport másik mérkőzésén:
Larvik (norvég)-Midtjylland (dán) 20-27 (12-11)
Állás: 1. és már elődöntős: Győr 9 pont, 2. Midtjylland 4 (123-132), 3. Larvik 4 (110-122), 4. Navarra 3
II. csoport:
Oltchim Valcea (román)-Krim Ljubljana (szlovén) 30-26 (17-15