A Veszprém kéziseit himnuszéneklés miatt milliókra büntethetik

2012.03.22. 16:41 Módosítva: 2012.03.22. 16:56

Az Európai Kézilabda Szövetség, az EHF szabályzata tiltja, hogy nemzetközi kupameccseken a szurkolók a meccs előtt a himnuszt énekeljék, így az MKB Veszprém elnöksége közleményben kéri a szurkolókat, hogy ne hozzák nehéz helyzetbe a klubot, mert az EHF már jogi eljárását indított a Veszprém ellen.

„Az EHF jogi eljárást indított az MKB Veszprém KC-vel szemben az EHF jogi szabályzatában foglaltak megszegése miatt. Az eljárás indoka: az EHF szabályzata - amint arra korábban több ízben, sajnos eredménytelenül a klub hivatalos honlapján és szurkolói kerekasztal megbeszéléseken felhívtuk az önök figyelmét - tiltja klubrendezvényeken a nemzeti himnusz elénekelését, ezt csak válogatott mérkőzéseken engedi meg.

D MTI20120225020
Fotó: Kovács Anikó

Az ügyben az EHF illetékes bírósága jár el. Az MKB Veszprém beterjesztette védekezését, az eljárás folyamatban van, és a lehetséges büntetés több millió forintig terjedhet" - áll a klub honlapján olvasható közleményben.

Az EHF arra hivatkozik, hogy miután szigorú időbeosztásban szabályozza a mérkőzések előtti ceremónia időrendjét, ennek betartása a himnusz éneklése miatt nem volt lehetséges. A Veszprém arra kéri szurkolóit, hogy már a vasárnapi, Ademar León elleni BL-nyolcaddöntő-visszavágón se szegjék meg a szabályokat.