Blanka, Bianka
-2 °C
14 °C

A norvégokkal is megroppant a Győr

2012.04.01. 18:43

Két éve a román Valcea ejtette ki a Győrt a Bajnokok Ligája elődöntőjében, Görbiczék most visszavágásra készültek.

A Valcea nagy lendülettel kezdett, 6-4-re vezetett is, akkor azonban a magyarok rendezték védekezésüket, Haraldsen is labdákat fogott, és egy hatgólos széria után nyugodtan játszhattak a győriek.

6-10 után a hazaiak próbálkoztak, de igazán közelebb nem tudtak jönni, még ha a félidő utolsó perceire meg is találták a szélsőket. 13-16-nál, pár másodperccel a vége előtt kért időt Karl-Erik Böhn, és az utolsó figura pazarra sikeredett. Lekic a hatoson belülre beugorva, háttal a kapunak, a lábai között fejezte be a támadást.

Még ennél is hihetetlenebb támadással kezdte a második félidőt a Győr: átlövőből keresztpasszal tették kínaira Kovacsicsnak a szélre a labdát, aki a rövidbe pattintott. A Győr önbizalmát jól érzékeltette ez a két támadás. (14-18)

Emiatt is érthetetlen, hogyan tűnhetett el három perc alatt ez az előny. A 39. percben már a románok vezettek 24-19-re. Támadásban megtorpant a Győr, a balkezes átlövő (Vizitiu) pedig Görbicz mellett Kovacsicsot is könnyen verte meg. (Görbicz nem a szélen védekezett, hanem az átlövőn, ami nem volt jó döntés.) Az eladott labdákból indultak a románok, Haraldsen pedig a négyből egy ziccert sem háríthatott.

A 26. román gólt már Pálinger kapta, mert a norvég világbajnok tizenkettőt kapott tíz perc alatt, majdnem annyit, mint az egész első félidőben.

A széteső magyar védekezés a folytatásban is puha volt, a játékosok saját bőrükön érezhették, mit jelent a felirat: „Isten hozott a pokolban, Győr!” (Ezzel a felirattal köszöntették a magyarokat.) Nemcsak a hazaiak, a nézők is eksztázisba kerültek, 29-22-re húzott el a román bajnok. Dinu fontos labdákat fogott, még az addig jól játszó brazil Amorim is elbizonytalanodott.

A 47. percben már harmincat lőtt a Valcea, de akkor kicsit összezavarodott, Hornyák Ági pedig színt vitt a támadásokba. 30-25-ről viszont a volt győri Bradeanu lökte tovább a románokat, illetve Dinu kapus, aki a sokadik ziccert is fogta.

Pálingernek is voltak jó pillanatai, és 32-27-ről indult az utolsó öt perc. Hornyákot kicsit szigorúan kiállították, egy gyors labdaszerzés után Löke hetest harcolt ki, Görbicz pedig belőtte.

Ekkor felcsillant a remény egy szoros eredményre: Özil és Nechita góljaira újabb két magyar büntető jött (Görbicz) a hajrában, így maradt a négygólos különbség. A 35-31-es eredmény elviselhető, az idegenben lőtt gólok még sokat jelenthetnek, de ennél egy hét múlva sokkal jobb játék kell.

Ha a Győr megismételte volna első félidei játékát, akár lefutottá is tehette volna a továbbjutást.

"Volt egy szörnyű negyedóránk, ami alatt a mennyországból a pokolra jutottunk" - mondta Karl Erik Böhn vezetőedző az MTI-nek. "Ekkor semmi sem sikerült, szerencsénk sem volt, ugyanakkor a Valcea hihetetlenül gyorsan játszott ebben a szakaszban. Ezzel együtt a négygólos hátrányt ledolgozhatónak tartom, nálam a 6-7 gólos vereség jelenti a határt a továbbjutás-kiesés kérdést illetően. Bízom benne, hogy ideiglenes hazai pályánkon, Veszprémben minden rendben lesz, és akkor biztosan döntősök leszünk. Nem aggódom emiatt! Amit az első félidőben nyújtottunk, arra lehet alapozni, az utolsó negyedórában pedig azt is bebizonyítottuk, hogy nem törünk össze, és van tartása a csapatnak."

Oltchim Valcea (román)-Győri Audi ETO KC 35-31 (13-17)
gól: Curea 7, Bradeanu 5, Vizitiu 5, Mechita 5, Özel 3, Managarova 3, Babeanu 2/2, Meirosu 2, Vetkova 2, Manea 1, illetve Görbicz 10/6, Amorim 9, Radicevic 4, Löke 4, Kovacsics 2, Lekic 1, Hornyák 1