Mocsait sokkolta Ilyés bokatörése

2012.04.01. 12:58

Szombaton fejeződött be a férfi kézilabda-válogatott edzőtábora, és az utolsó edzőmeccsen, Gyöngyös ellen a csapatkapitány Ilyés Ferenc súlyos sérülést szenvedett, mindjárt az első támadásnál eltörött a bokája.

„Még mindig sokkol, mivel a védekezésünk oszlopát veszítettük el” – mondta a helyi klub honlapjának a szövetségi kapitány, Mocsai Lajos.

„Sokat dolgoztunk a héten, ennek hatására jó állapotba került a csapat mind fizikailag, mind morálisan. Ami jelenleg óriási gond és probléma, hogy a 28 fős bő keretből kell pótolnom Ilyést” – folytatta a szakember, aki Katzirz Dávidot azonnal behívta.

Ilyés Ferenc
Ilyés Ferenc
Fotó: Kovács Anikó

A csurgói átlövő a legutóbbi világbajnokságon szerepelt, sérülten is bevethető volt a hármas védő posztján. Az idő rövidsége miatt viszont nem könnyű lesz összeszoknia Laluskával vagy Schuchhal, akikkel Ilyés egy klubban is szerepel.

„Elveszítettük a védelem tengelyét. Most az a minimum elvárás, hogy a lehető legjobban tudjunk szerepelni. Meglátjuk, hogy mennyire tudjuk magunkat rehabilitálni, hogyan tudjuk a frissen behívott játékost beépíteni” – mondta Mocsai.

„Az olimpiai részvétel kivívása most a cél, de ennek az esélye most jelentősen csökkent. Ezt most csak úgy tudjuk elérni, ha a csapat minden tagja összefog és megpróbáljuk ezt a jelentős hiányt pótolni. Kiril Lazarov, a világ egyik legjobb jobb átlövője elleni védekező játékost veszítettük el, aki ezt a feladatot meg tudta volna oldani. Jelen pillanatban, nem látom, hogy ki tudja majd ugyanezt a szintet hozni” – összegzett a kapitány.

Az olimpiai selejtező pénteken kezdődik, először Macedónia az ellenfél, amely az Európa-bajnoki ötödik helyével jutott el a részvételig. Szombaton Brazília, vasárnap Svédország jön, két nemzetet kell megelőzni a londoni kvótáért.