Hedvig
4 °C
15 °C
182 675 szavazat
246 250 szavazat

Fantasztikus játékkal BL-döntős a Győr

2012.04.07. 17:45
Bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjébe a Győr, mert az elődöntő első mérkőzésen, Romániában összeszedett négygólos hátrányát 31-23-as, veszprémi győzelmével magabiztosan ledolgozta a Valceával szemben.

A magyar bajnok fantasztikus első félidő után, 19-12-es vezetés után a második játékrészben hosszú ideig kínlódott, végül Haraldsen védéseivel és egy jó hajrával, a 12 gólos Görbicz Anita vezérletével magabiztosan, 62-58-as összesítéssel jutott tovább. 

Görcsösen kezdte sorozatban hatodik Bajnokok Ligája-elődöntőjének visszavágóját a Győr, Amorim például az első két kísérleténél csúnyán fölé lőtt. Ennek ellenére néhány perc elteltével feloldódott Karl-Erik Böhn csapata és két Görbicz-villanással a hatodik percben átvette a vezetést (4-2). 

A félidő közepén Löke góllal együtt harcolta ki a meccs első kiállítását, ráadásul az emberelőny hamar megduplázódott: a fór végén a norvég beállós találatával négyre nőtt a különbség, amivel ledolgozta hátrányát a Győr. Amorimot is kiküldték a bírók, de amikor visszaállt, egy elképesztő Haraldsen-indítás után nőtt a különbség. A Győr maximális fordulatszámon pörgött, így a Valcea vezetőedzője öt perccel a félidő vége előtt időt kért, majd ugyanígy tett a magyar csapat norvég trénere is. A lelkesítés az utóbbinak jött be, a szünetre ugyanis 19-12-re módosult az állás.

Egy értékesített Görbicz-hetessel indult a második játékrész, a Győr védekezésben kiválót nyújtott, a Valceának hat perc kellett, hogy betaláljon. Ezzel szemben támadásban megakadt a hazai csapat, a csereként beálló Dinu-kapus megbabonázta a győrieket, a vendégek pedig 21-16-ra feljöttek.

Haraldsen védései adtak tartást ekkor a győrieknek, akik nem sokkal később hét gólra elléptek, a vendégek trénere pedig megint időt kért. Támadásban továbbra is bizonytalankodott a magyar bajnok, védekezésben fantasztikus volt, ráadásul Radicevic gyors góljával öt perccel a vége előtt nyolcra nőtt a különbség. A hajrában a Győr ismét azt a játékot nyújtotta, amit a találkozó elején, így végül, ha volt is a mérkőzésben egy rendkívül nyögvenyelős szakasz, magabiztosan jutott tovább.

A Győr 2009-ben is BL-döntős volt, akkor a dán Viborg ellen - azután, hogy idegenben győzött - elbukta a párharcot. A mostani fináléban a montenegrói Buducsnoszt Podgorica vagy az első, hazai meccsén kétgólos hátrányba kerülő norvég Larvik lesz az ellenfele.

Eredmény

Női BL, elődöntő, visszavágó:
Győri Audi ETO KC-Oltchim Valcea (román) 31-23 (19-12)
gól: Görbicz 12/6, Löke 6, Lekic 5, Amorim 5, Radicevic 2, Kovacsics 1,, illetve Meirosu 3, Özel 3, Babeanu 3/3, Managarova 3, Manea 3, Nechita 3, Vetkova 2, Vizitiu 2, Elisei 1
Továbbjutott: a Győr, 62-58-as összesítéssel.