Egyeztetés a női kézilabdadöntők közvetítésről

2012.04.27. 11:42

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) vezetése üdvözli a Digisport azon törekvését, hogy a csatorna a hazai tévénézők érdekeit helyezi előtérbe a közelgő európai kupadöntők (Bajnokok Ligája: Győr, KEK: FTC) kapcsán, és bízik abban, hogy országos csatornán is láthatóak lesznek a mérkőzések.

Az MKSZ pénteki közleményéből kiderül: a DigiSport faxot juttatott el a szövetségbe, amelyben a cég igazgatósága tájékoztatta az MKSZ-t arról, hogy a televíziós csatorna ajánlatot kért a Magyarországon szabadon fogható országos tv-csatornáktól a női BL- és KEK-döntő mérkőzéseinek párhuzamos közvetítésére. A DigiSport tájékoztatta a szövetséget arról is, hogy amennyiben megfelelő ajánlatot kap a csatornáktól, mindent megtesz annak érdekében, hogy a kézilabdabarátok országos adón is megtekinthessék a döntőket.

A fax előzménye, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség, valamint a BL-résztvevő magyar klubok levélben kérték az Európai Kézilabda Szövetséget (EHF), tegyen érdemi lépéseket annak érdekében, hogy a magyar érdekeltségű BL-meccsek, így már a Győr májusi döntője látható legyen országos lefedettségű csatornán is. Az EHF április 20-i válaszában közölte, hogy a DigiSport felveszi a kapcsolatot a szóba jöhető országos csatornákkal a BL-közvetítések kapcsán, ezt követte a DigiSport szerdai faxüzenete. A Győr május 5-én fogadja a montenegrói Podgoricát, az FTC pedig 6-án a dán Viborgot. A visszavágók mindkét kupában május 13-án lesznek.