Eljátszotta a nyugalmát a hajrában a Fradi

2012.05.06. 21:53

A Ferencváros női kézilabda csapata három orosz csapatot legyőzve jutott el idén is a KEK döntőjébe. Elek Gábor csapata tavaly megnyerte a sorozatot, a dán Viborgot akkor Zácsik időn túli hetesével ütötte ki a sorozatból.

DBELO20120506004
Fotó: Beliczay László

Az edző minden nyilatkozatában kiemelte, hogy a dánok most erősebbek, mint egy éve, igaz azt is hangsúlyozta, hogy a Fradi stabilabb.

A döntő első meccsén a dánok meglepték a mieinket, 8-3-ra elhúztak, mert a Fradinak nem volt meg a sebessége, bátortalanul, emellett számtalan védekezési hibával játszott.

Negyedóra után viszont elkapta a ritmust, a félidő végére 11-4-es rohanással átvette a vezetést. (Eközben volt egy olyan dán gól, amelyiket nem vettek észre a bírók) Zácsik lövései pontosak voltak, Szucsánszki jól fogta össze a csapatot, Tomori a védekezés mellett a támadásban is fáradhatatlan volt.

A 14-12-es félidő után fej-fej mellett haladtak a csapatok, a Fradi kétszer is meglépett három góllal (20-17, 27-24) az utolsó öt perc 29-25-tel kezdődött, de akkor érthetetlenül megtorpant a hazai csapat.

30-26 után már csak egy magyar gól jött, a dánok megérezték a lehetőséget, feljöttek. Elek Gábor a végén a bíráskodással sem volt elégedett, de a legrosszabbkor fogyott el az ötlet a támadásokból, Tomori és Zácsik vállalkozókedve elillant. Ehhez értelemszerűen a fáradtság is hozzájárult, mert a belső hármas végig játszotta a hatalmas iramú meccset.

Tavaly egy góllal kapott ki a Fradi Dániában, és idegenben lőtt több góljával jutott tovább. Most is ugyanerre lesz szükség, hogy sikerüljön a címvédés, ami 13 éve nem volt a sorozatban.

DBELO20120506007

Elek Gábor, az FTC vezetőedzője így értékelt: "Fantasztikus hangulatú mérkőzést játszottunk. Nagyon sajnálom az első tíz és az utolsó öt percet. Több volt ebben a meccsben onnantól, hogy az első félidő végén már mi vezettünk. Ahhoz, hogy kint versenyben maradjunk, jobb helyzetkihasználásra lesz szükség."

Liss Kristensen, a Viborg vezetőedzője: "A kézilabda fantasztikus propagandája volt ez a meccs, amelyen a világ hat legjobb csapata közül kettő játszott egymással".

Tomori Zsuzsanna, az FTC átlövője: "Az egyik szemem sír, a másik nevet, de az mindenképpen pozitív, hogy vissza tudtunk jönni, de nem értem, hogy azok után, hogy megvertük egész Oroszországot, miként kezdhettük így a meccset. Bízom benne, hogy az elkövetkezendő hét alatt összeszedjük magunkat. Dániában a pokol vár ránk".

FTC-Rail Cargo Hungaria - Viborg (dán) 31-30 (14-12)

Dabas, 2500 néző, v.: Joanna Brehmer (lengyel), Agnieszka Skowronek (lengyel)
gólszerzők: Szucsánszki 6, Tomori 6, Zivkovic 5, Szamoránsky P. 5, Zácsik 5, Kovacsicz 3, Szarka 1, illetve Skov 9, Frafjord 5, Fisker 4, Jurack 3, Gulldén 3, Althaus 3, Ahlm 2, Chebbah 1
hétméteres: 5/5, illetve 4/3
kiállítások: 10 perc, illetve 6 perc