Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

Az IHF elnökével egyeztettek a Magyar Kézilabda Szövetség vezetői

2012.05.07. 16:50

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) bázeli székhelyén tárgyalt Hasszan Musztafa elnökkel és Amal Khalifa ügyvezető igazgatóval Vetési Iván, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke és Bienerth Gusztáv, a szövetség nemzetközi ügyekért felelős elnökségi tagja.

Az MKSZ hétfői tájékoztatása szerint az IHF-vezetőnek ez alkalommal bemutatkozó Vetési Iván tájékoztatást adott az MKSZ-ben zajló változásokról, a 2014-es magyar-horvát rendezésű női Európa-bajnokság szervezési feladatairól, a Délkelet-Európai Kézilabda Szövetség (SEHA) által szervezett liga lehetőségeiről, a női Bajnokok Ligája négyes döntő lehetőségeiről és a magyar elképzelésekről. "Nagyon dicsérték Andorka Sándor munkáját, aki a világ kézilabdázásban fontos szerepet tölt be a játékvezetés területén" - mondta Bienerth Gusztáv. "Nagy figyelemmel kísérték az IHF-vezetők a megváltozott támogatási struktúrát, a TAO-rendszert is."

A közelgő olimpia kapcsán az MKSZ-elnökségi tag kifejtette: a londoni játékokra csak 14 játékos nevezhető, a realitás az lenne, hogy egy tartalék játékost is lehessen nevezni, aki nem az olimpiai faluban lakna, ám szükség esetén gyorsan bevethető.

Az IHF-vezető ösztönözte a magyar vendégeket, hogy Magyarország pályázzon a 2013-as férfi junior világbajnokság megrendezésére. "Ami pedig a 2014-es, horvátokkal közösen rendezendő női Eb-t illeti, jelenleg a projektcég megalapítása zajlik, június elején pedig ez a csapat az ügyvezetővel és tagjaival együtt már az európai szövetség vezetőinek is bemutatkozik majd, hogy aztán a gyakorlati munkába is belevágjon" - jelentette ki Bienerth Gusztáv, hozzátéve: az MKSZ Borsos Attilát jelölte az európai szövetség (EHF) legfelsőbb testületébe, a végrehajtó bizottságba.