Kevés az egygólos előny, a Viborg esélyes

2012.05.13. 09:28

A döntő első meccse alapján már a Viborgot tartja esélyesebbnek a női kézilabda KEK megnyerésére Elek Gábor, a címvédő Ferencváros vezetőedzője, de szerinte csapatában több tartalék maradt.

„Bár kevés az egygólos előny, amit szereztünk, de a játék minden elemében tudunk javulni, és ez bizakodásra ad okot" - mondta az edző, aki úgy véli, szerdán, a győri bajnoki finálé első felvonásán látott támadójátékot és a múlt vasárnapi KEK-meccs nagy részében mutatott védekezést kellene ötvözni, hogy sikerüljön megtartani a minimális előnyt vasárnap Viborgban.

Elek szerint meglepetés nem érte, de kiemelte, nagyon kevés a lerohanásból szerzett négy gól, bár a Viborg öt hasonlója sem sok, ugyanakkor szerinte nem szabad ilyen könnyű gólokra lehetőséget adni a dánoknak.

„A visszarendeződésben is javulnunk kell. A Győr és a Viborg ellen ez okozott gondot a végjátékban. Sajnos kevesen vagyunk, ezért ilyenkor plusz energiákat kell mozgósítani. Ebben az segítene a legtöbbet, ha a második félidő második részébe úgy érkeznénk, hogy mi vezetünk" - mondta Elek, aki szerint a legtöbb tartalék Zácsikban maradt, mert bár a Viborg és a Győr ellen is legalább ötször volt eredményes, azonban a végén mindkét meccsen többször hibázott, kaput tévesztett, vagy eladta a labdát.

A KEK-döntő visszavágója vasárnap 16:40-kor kezdődik, a meccset 31-30-as előnyről kezdi a zöld-fehér csapat.