Egy gól kellett volna Görbiczéknek a BL-címhez

2012.05.13. 21:17
A Podgorica nyerte a női kézilabda Bajnokok Ligáját, a döntő vasárnapi visszavágóján 27-25-re legyőzte a Győrt, így idegenben lőtt gólokkal a montenegrói csapaté a trófea.

A Győr női kézilabdacsapata hetedik európai kupadöntőjét is elbukta, 29-27-es hazai győzelem után a vasárnapi visszavágón 27-25-re kikapott a montenegrói Buducsnoszt Podgorica vendégeként, így idegenben szerzett több góllal a montenegróiaké a Bajnokok Ligája.

Andrea Lekicset gyötrik a hazaiak
Andrea Lekicset gyötrik a hazaiak

A Győr legeredményesebb játékosa a 29. születésnapját éppen vasárnap ünneplő Görbicz Anita volt 9 góllal, de a többiek nem igazán tudtak hozzá felnőni, a Győr alig tudott gólt dobni bejátszásból vagy átlövésből, így nem sikerült megőriznie otthon szerzett előnyét.

A hazaiak nem tudták kihasználni a Győr rengeteg eladott labdáját az első félidőben, így a szünetre csak egygólos (13-12) előnnyel mentek. A második félidőben sem tudott nagyon elmenni Buducsnoszt, Görbicz sokkal jobban játszott, mint az első félidőben, a 37. percben egyenlíteni tudott (16-16). A Győrnek Bulatovics okozta a legnagyobb problémát, nem tudtak vele mit kezdeni. Kicsivel több, mint tíz perccel a vége előtt már néggyel (24-20) mentek a hazaiak, de Görbicz és Amorim újra visszahozta a Győrt. Görbicz hetesével négy perccel a vége előtt egy gólra csökkent a különbség, ez az eredmény összesítésben a Győr elsőségét jelentette.

Pálinger bűvöli Radovicot
Pálinger bűvöli Radovicot

Az utolsó pár perc viszont nem jött össze, Wolterink kétszer is fontos helyzetben védett. Közvetlenül a vége előtt Görbicz hetesből még kettőre csökkentette a különbséget, de idegenben lőtt több góllal így is a Podgoricáé a BL-trófea.

Karl Erik Böhn vezetőedző: „Kemény mérkőzés volt, a világ két legjobb csapata találkozott ma, és a Podgorica megérdemelten nyert. Megvoltak a lehetőségeink a győzelemre, de nem tudtunk élni velük, pedig három perccel a vége előtt a kezünkben volt a meccs. Nüanszok döntöttek, ezek most a Podgoricának kedveztek."

A Győr korábban négy EHF-kupa, továbbá 1-1 BL- és KEK-finálét bukott el, utóbbit 2006-ban szintén a Podgorica ellen.

Bajnokok Ligája, döntő, visszavágó

Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)-Győri Audi ETO KC 27-25 (13-12)

Podgorica, 5000 néző, v.: Martin Gjeding, Mads Hansen (dán)

gólszerzők: Bulatovic 9, Miljanic 6, Savic 4, Popovic 3, Cvijic 2, Knezevic 2, Djokic 1, illetve Görbicz 9, Amorim 5, Radicevic 3, Kovacsics 3, Lekic 3, Löke 2

hétméteres: 3/2, illetve 5/5

kiállítások: 16 perc, illetve 6 perc

BL-győztes: a Buducsnoszt Podgorica 54-54-es összesítéssel, idegenben szerzett több góllal.

Görbicz a meccs után a BL-gólkirálynak járó díjjal
Görbicz a meccs után a BL-gólkirálynak járó díjjal