Borkai is köszöntötte a győri kézis bajnokokat

2012.05.17. 22:01

A Városháza előtt felállított színpadon köszöntötték Győrben csütörtök este a Győri Audi-ETO KC csapatát, amely szerda este sorozatban ötödször, története során kilencedik alkalommal lett bajnok a női kézilabda NB I-ben.

A Bajnokok Ligájában ezüstéremmel zárt alakulat a döntő második mérkőzésén drámai körülmények között 28-27-re győzött a Ferencváros otthonában, így 2-0-ra megnyerte a párharcot.  
A játékosok egy 1950-es évekbeli busszal, rendőri felvezetéssel érkeztek az ünnepség színhelyére, majd a több ezer szurkoló éljenzése és tapsa közepette egyesével szólították őket a színpadra.
Borkai Zsolt, Győr polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke köszöntötte és méltatta az idén magyar bajnok, Magyar Kupa-győztes és a BL-ben második helyezett csapatot.    
Az Audi-ETO KC elnöke, Kelecsényi Ernő elismeréssel szólt az idei évben elért eredményekről, majd Borkai Zsolttal együtt megajándékozta és elbúcsúztatta a klubtól távozó játékosokat: Ana Grost, aki Németországba a Thüringer HC-ba, Vérten Orsolyát, aki a Ferencvárosba igazol, valamint a bajnoki döntő második mérkőzésének hősét, a visszavonuló Pálinger Katalint és Karl-Erik Böhn edzőt, utóbbi ugyanis csak az idény végéig vállalta a munkát.
A három fő szurkolói csoport képviselői ugyancsak köszöntötték a csapatot és elbúcsúztak kedvenceiktől.
Az ünnepség koncerttel és bulival zárult a téren.