Megműtötték az FTC-s Szamoránskyt

2012.05.22. 18:36

Megműtötték Szamoránsky Piroskát, a KEK-győztes, bajnoki ezüstérmes FTC-Rail Cargo Hungaria válogatott beállósát, akinek a felépülése várhatóan két-három hónapot vesz igénybe.

"Már január óta fájt a térdem, de a szezon végére már alig éreztem. Ennek ellenére úgy döntöttünk, hogy mégis belenézünk és kitisztítjuk. Kiderült, hogy kicsit nagyobb a baj, mint gondoltuk. Lelkileg emiatt egy picit rosszul is vagyok, mert három hét kényszerpihenőre számítottam, nem pedig három hónapra." - mondta a klub honlapjának Szamoránsky. Hozzátette: reméli, hogy mihamarabb ismét a csapat hasznára lehet.

A hétfői operációt végző dr. Pavlik Attila kiemelte: a térdízület porcfelszínével volt probléma, ezért ki kellett tisztítani.

"Egy ideig mankóznia kell, hogy a regeneráció eredményesebb legyen. A gyógyulása hosszabb lesz a tervezettnél, várhatóan 2-3 hónap múlva kezdheti el az edzéseket." - mondta a szakember.

Tarlós köszöntötte a KEK-győztest

Budapest Ezüstemlékéremmel jutalmazta a KEK-ben tavaly és idén is nyerő FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatát Tarlós István főpolgármester.

A Főpolgármesteri Hivatalban kedden átadott díjat annak elismeréseként kapta az együttes, hogy ezüstérmet szerezett a magyar bajnokságban, és megvédte címét a Kupagyőztesek Európa Kupájában.

Amint a klub honlapja beszámolt róla, a főpolgármester felidézte, hogy ő is kézilabdázott a REAC-ban, ezért - ahogy fogalmazott - "sejtem a dallamát ennek a játéknak", és őszinte érdeklődést tanúsít a sportág iránt, hiszen 1953 óta kitartó Ferencváros-drukker.

"Mindent könnyebb elérni, mint megvédeni - ez a sportra, a politikára egyaránt igaz" - hangsúlyozta Tarlós István. "Az a teljesítmény, amit a kézilabdacsapat legutóbb nyújtott, azért is tiszteletreméltó, mert most először megvédtek egy ilyen magasrangú címet, az eredményeket végignézve le a kalappal előttük."

A főpolgármester kitért arra, külön büszkék lehetnek arra, hogy a góllövőlistán az első öt között négy fradista található, és arra is, hogy még az utolsó pillanatokban is képesek voltak a mérkőzéseket a javukra fordítani, ami reményt ad arra, hogy egyszer "kigyógyulunk abból a magyar betegségből, hogy a végét sikerül elrontani".