11:00, November 28.
Kamerun 3
Szerbia 3
al-Dzsanúb Stadion G csoport
14:00, November 28.
Koreai Köztársaság 0
Ghána 0
Education City Stadion H csoport
17:00, November 28.
Brazília 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, November 28.
Portugália 0
Uruguay 0

Feltörték Mocsai autóját

2012.06.05. 14:29

Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a lehető legnehezebb ellenféllel, a norvégokkal szemben kell összehozni a világbajnoki részvételt vasárnap, illetve jövő szombaton Oslóban.

A válogatott edzőtáborában, a Veszprém Arénában tartott sajtótájékoztatón a szakember kiemelte: a norvégok fegyelmezett csapatjátékra képesek. Most azért is különösen veszélyesek, mert lemaradtak a londoni olimpiáról, így ez az egyetlen lehetőségük, hogy belátható időn belül világversenyre kijussanak. A június 16-i visszavágó köré ráadásul fesztivált szerveznek, mert idén 80 éves a norvég szövetség. A kapitány kiemelte: Nagy László visszatérésével erősödik csapata, a magyar kézilabdázásnak érdeke, hogy egy ilyen tudású játékos vállalja a szereplést a válogatottban. "Nagynak integrálódnia kell a csapatba, és a társak ebben segítségére lesznek".

A játékosok közül Putics Barna nagy csatára számít, de a magyarokat jobbnak tartja a norvégoknál. Mocsai Tamás örült annak, hogy végre teljes kerettel lehet készülni a vb-selejtezőre, míg Harsányi Gergely azt emelte ki, hogy a magyar válogatott sokra hivatott, és hazai pályán muszáj előnyt szerezni. Mindhárman megszólaltak Nagy László érkezésével kapcsolatban is. Putics azt mondta, örülnek a játékostárs visszatérésének, de neki is bizonyítania kell, hogy helye van a csapatban. Ha ez megtörténik, akkor komoly erősítést jelent majd. Harsányi szerint Nagy a világ egyik legjobb balkezes átlövője, nyert vele a válogatott. Mocsai Tamás szerint nem az egyéni, hanem a csapatteljesítményt kell nézni, és ez alapján lehet megítélni Nagyot.

Mocsai a vb-selejtező utáni időszakról is beszélt. A norvégok elleni párharc után folytatódik az olimpiai felkészülés az egyéni, tíznapos, súlyzós edzésekkel, majd azután négyhetes edzőtábor vár a kerettagokra. A sajtótájékoztató végén a kapitány elmondta: hétfőn, a Nagy László visszatérésére rendezett esemény alatt az Andrássy úton feltörték az autóját, és két olyan számítógépet loptak el belőle, amelyen többéves munkájához kapcsolódó szakanyagok, statisztikák, tanulmányok voltak.