Angelika
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Újvidéken játszhat magyar kéziválogatott

2012.06.19. 17:10A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) közbenjárásának köszönhetően a magyar női válogatott a csoportkörben, és továbbjutása esetén a középdöntőben is Újvidéken léphet pályára a decemberi, szerbiai Európa-bajnokságon.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) hétfőn jelentette be, hogy a rendezéstől visszalépő Hollandia helyett Szerbia ad otthont a kontinensviadalnak, ezt követően az MKSZ vezetése azonnal fel is vette a kapcsolatot az illetékesekkel annak érdekében, hogy az idén januári férfi Eb-hez hasonlóan a nők is Újvidéken léphessenek pályára.

„Remélem, ismét több ezer magyar szurkoló kerekedik fel decemberben, és jön el szurkolni a csapatnak Újvidékre, így a lányok is megtapasztalhatják, milyen szinte hazai pályán játszani egy világversenyt – idézte az MKSZ közleménye Vetési Iván elnököt. - Ráadásul így két egymást követő Eb-n szoríthat több ezer magyar drukker a helyszínen a női válogatottért, hiszen ne feledjük: 2014-ben Magyarország és Horvátország rendezi a női Európa-bajnokságot.”

Az Európa-bajnokság sorsolását június 22-én, szombaton 18 órától tartják Monacóban. A csapatokat négy, egyenként négyes csoportba sorsolják, a csoportok első három-három helyezettje jut a legjobb 12 közé. A középdöntőben két hatos csoportban folytatódnak a küzdelmek, ezekből az első kettő-kettő kerül az elődöntőbe. A magyarok a harmadik kiemelési kalapba kerültek, Szerbiával, Dániával és Oroszországgal együtt.

A kiemelés:
1. kalap: Norvégia, Svédország, Románia, Horvátország
2. kalap: Franciaország, Montenegró, Németország, Ukrajna
3. kalap: Szerbia, Dánia, Oroszország, Magyarország
4. kalap: Spanyolország, Csehország, Macedónia, Izland

Az Európa-bajnokság helyszínei:
Csoportmérkőzések:
A-csoport (Szerbia csoportja): Belgrád
B-csoport (Macedónia csoportja): Nis
C-csoport (Magyarország csoportja): Újvidék
D-csoport (Románia csoportja): Vrsac
I-es középdöntő-csoport (A- és B-csoport továbbjutói): Belgrád
II-es középdöntő-csoport (C- és D-csoport továbbjutói): Újvidék
Elődöntők, helyosztók: Belgrád