Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-2 °C
5 °C

Kényelmes visszavágó előtt az FTC

2012.09.21. 09:15

Hatvan perc választja el az FTC-Rail Cargo Hungaia női kézilabdacsapatát, hogy felkerüljön a Bajnokok Ligája 16-os főtáblájára. Elek Gábor vezetőedző csapata a szlovák Michalovce elleni selejtező szombati, dabasi visszavágóját 14 gólos előnnyel várja.

A szerdai, nagymihályi találkozón a magyar bajnoki ezüstérmes bebizonyította, hogy sokkal jobb ellenfelénél, pedig Zácsik Szandra vállpanaszai miatt nem lépett pályára, a nyáron igazolt válogatott, Vérten Orsolya pedig combsérülés miatt alig játszott. Előbbi biztos, utóbbi szinte bizonyosan kihagyja a szombati felvonást is.

A formalitásnak ígérkező visszavágó 17 órakor kezdődik. Az utóbbi két szezonban KEK-et nyerő FTC-nek a főtáblán a norvég Larvik, az orosz Dinamo Volgograd és a svéd Sävehof lesz az ellenfele. A csapat legutóbb a 2007/08-as idényben szerepelt a legrangosabb kupa főtábláján, tavaly pedig úgy nyerte meg a KEK-et, hogy oda a rosszul sikerült BL-selejtezőből került át.

A BL főtábláján alanyi jogon játszik az előző szezonban finalista Győri Audi ETO KC, amely most a szlovén Krim Ljubljana és a horvát Koprivnica mellett a román Cluj, az orosz Rosztov Don, a szerb Zajecar és a török Antalya alkotta kvalifikációs csoport győztesével találkozik az október közepén rajtoló csoportkörben.