Árpád
-5 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Bundagyanúba keveredett a Montpellier kézilabdacsapata

2012.09.26. 13:22

Eljárást indítottak bundázás gyanújával a több olimpiai bajnokot, köztük Nikola Karabaticot is foglalkoztató francia kézilabdabajnok Montpellier ellen.

Egy névtelenséget kérő ügyészségi forrás a Reuters hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy a 2008 óta minden évben bajnoki aranyérmes együttes május 12-én játszott, Cesson-Sévigné elleni meccsével összefüggésben vizsgálódnak, mivel a találkozóra gyanús fogadásokat tettek. A mérkőzést nagy meglepetésre elveszítette a Montpellier.

A hírre egyelőre a BL-ben is érdekelt klub, a liga és a nemzeti szövetség sem reagált hivatalosan. Patrick Vignal, Montpellier városának sportért felelős vezetője ugyanakkor elmondta, sokkolta a csalás gyanúja, egyúttal pedig jelezte, nem tudja elképzelni, hogy a csapat játékosai bundáztak volna.

Joel Abati, a klub korábbi játékosa, aki 2008-ban olimpiai bajnok volt a francia válogatottal, arra figyelmeztetett, hogy nem szabad elhamarkodottan ítélkezni, s meg kell várni a vizsgálat végét.

A meccsen érintett másik csapat elnöke, Philippe Barberet értetlenségének adott hangot a hír hallatán, hozzátéve, hogy senki sem vett észre semmi gyanúsat a meccs alatt.