Elza
-4 °C
4 °C

Nagy Lászlóval BL-formában nyert a Veszprém

2012.09.29. 19:14

Az MKB Veszprém tíz góllal legyőzte a vendég szlovén Celjét a férfi kézilabda Bajnokok Ligája első fordulójában, szombaton.

A Mocsai Lajost váltó spanyol Antonio Carlos Ortega vezetőedző csapata rosszul kezdett, mert bár a válogatott kapus, Fazekas Nándor büntetőt hárított, percekig nem tudott eredményes lenni, miközben a vezetést magyar légióssal, a válogatott Lékai Mátéval felálló Celje szerezte meg.

Sokáig fej fej mellett haladtak. 10 perc után átvette a vezetést a Veszprém (4-3), a 13. percben viszont már 6-4 volt a hazaiak javára a Barcelonától igazolt világklasszis átlövő, Nagy László jóvoltából.

A Celje továbbra is szívósan tapadt a hazaiakra, de ez csak arra volt elég, hogy a Veszprém ne húzzon el nagyon. A 19. percre így is az addigi legnagyobb különbség alakult ki, amikor Garcia Ugalde, az első félidőben négyszer is eredményes spanyol légiós 10-5-re módosította az állást.

A szlovén csapat harcossága nem csökkent, Lékai két góljával visszajöttek a meccsbe, miután azonban az utolsó másodpercben Laluska Balázs távolról is betalált, a szünetre 16-11-nél vonulhattak a csapatok.

A második félidő Veszprém-góllal indult, és mintha a házigazdák elhitték volna, hogy ezzel a mérkőzés is eldőlt, figyelmetlenebbé váltak, a Celje pedig villámgyorsan felzárkózott, olyannyira, hogy a 36. percben már csak 17-16 volt a magyarok javára. 18-16-tal tört meg a jég, de görcsös maradt a magyar bajnok játéka, amit jól mutatott, hogy a második félidő közepén is csupán 20-19-re vezetett a hazai csapat.

Nagy átlövéssel módosított 21-19-re, majd helyzetek kihagyása után megnyugtató előnyhöz juttatta a Veszprémet (24-20). A befejező tíz percre megnyugodott a hazai csapat, miután 26-20-ra elhúzott, innentől pedig már nem volt kétséges a veszprémi siker.

A Veszprémnek nincs sok ideje a pihenésre, mert már szerdán újabb BL-csata vár rá, Bukarestben fogadja a Constanta.

Velux férfi BL, 1. forduló, B csoport: MKB Veszprém-Celje (szlovén) 32-22 (16-11)

Gól: Rodriguez 5, Ugalde, Oneto 4-4, Iváncsik T., Nagy L., Terzic, 3-3, Császár, Iváncsik G., Gulyás, Perez Carlos 2-2, Jamali, Laluska 1-1, illetve Marguc, Mackovsek 4-4, Lékai, Toskic, Mlakar 3-3, Skube, Razgor 2-2, Poteko 1