Jobban van az agyvérzést kapott kézis

2012.10.02. 15:10

Jobban van Daniele Piedade, a brazil női kézilabda-válogatott erőssége, aki európai klubcsapata, a szlovén Krim Ljubljana egyik meccse előtt, bemelegítésnél kapott agyvérzést szombaton.

A 33 esztendős játékos a kaproncai Podravka elleni ljubljanai tesztmérkőzés előtt egyszer csak arra kezdett panaszkodni, hogy nem érzi jól magát, testének bizonyos pontjai érzéketlenné váltak, majd a kispad felé indult, amikor elájult és kómába esett. A csapatorvos azonnal a stroke tüneteit diagnosztizálta Piedadénál, akit haladéktalanul kórházba szállítottak.

Hétfőre jelentősen javult az állapota, a Krim klubigazgatója, Goran Dujic már arról számolhatott be, hogy nemrég igazolt légiósuk „bámulatos gyorsasággal jön rendbe", és meggyőződése, hogy teljesen fel fog épülni. Arról azonban nem tudott nyilatkozni Dujic, hogy a brazil játékos visszatérhet-e a pályára, és ha igen, mikor.

Piedade, aki három olimpián, az athénin, a pekingin és a londonin is szerepelt, Ljubljana előtt Ausztriában, a Németh András irányította Hypo NÖ együttesében kézilabdázott tíz éven át.

A Krim Ljubljana és a Podravka Koprivnica a Bajnokok Ligájában azonos csoportban szerepel a Győri Audi ETO KC-val.